HOERA: Dunkin’ Donuts komt naar België

Volgend jaar is het eindelijk zover: Dunkin’ Donuts opent zijn eerste vestiging in België. Ondanks dat er in Nederland al 22 winkels van Dunkin’ Donuts zijn, is het eindelijk de beurt aan ons land.

In maart 2020 komt de Amerikaanse donutketen Dunkin’ Donuts naar ons land, meer bepaald naar Antwerpen. De bekende donutzaak is zelfs van plan om de komende vijf jaar jaarlijks tien winkels te openen, waarvan gemiddeld zo’n vier in België. Wie toch niet kan wachten tot maart, kan bij Jumbo in Pelt of één van hun winkels in Nederland terecht. Sinds deze zomer kan je er namelijk al de overheerlijke Dunkin’ Donuts kopen.

Donut give up

Je vraagt je misschien af waarom het zolang duurde vooraleer Dunkin’ Donuts in België een vaste voet aan de grond kreeg, terwijl Nederland al 22 filialen van de bekende donutzaak telt. De zoektocht naar de geschikte locatie en franchisepartner is steeds erg moeilijk. Bovendien zorgt onze frituurcultuur er ook voor dat we fastfoodketens veel minder snel aanvaarden in tegenstelling tot onze Noorderburen. Maar Dunkin’ Donuts gaf dus niet op en maakt eindelijk de overstap naar ons land, en dat kunnen we alleen maar toejuichen.