Hoe laat het is? Zomer o’clock met Lolea °5

Wat uitgekeken op gin-tonic en Aperol Spritz? Dan kies je deze zomer het beste voor een sangria. Maar niet zomaar eentje, de sangria 2.0. In Spanje staat ‘ie al een hele lange tijd synoniem voor gezelligheid, dus waarom zou jij in jouw gezelschap die traditie niet verderzetten? Als je het niet zo hebt voor de klassieke versie, zit je helemaal safe met Lolea. 

De Lolea °5 is alles wat je nodig hebt als zomerdrankje: zoet en tegelijk pittig. Als je al eens graag je Instagram profiel voorziet van mooie kiekjes, dan zal de opvallend zomerse fles je ongetwijfeld de nodige likes opleveren! Wist je trouwens dat in Spanje de sangria deel uitmaakt van het cultureel en culinair erfgoed? Ieder gezin heeft wel z’n eigen recept dat keer op keer wordt doorgegeven. Dus, waar is die flesopener?

Omdat de meeste horecazaken het drankje geen eer aandoen – lees: een plakkerige variant waar het fruit zijn beste tijd gehad heeft –, ontwikkelden Lolea een geheel eigen recept om ‘u’ tegen te zeggen.

 

Ieder jaar een tikkeltje anders

Het merk begon als een project van een gedreven groep vrienden, maar is in enkele jaren uitgegroeid tot een internationale vaste waarde. Lolea heeft sinds 2013 zelfs al rond de 4 miljoen flessen in meer dan 50 landen verkocht. Het succes ligt ‘m in de blend van de druiven. Onder meer de Tempranillo en Macabeo druif wordt gebruikt en hoe beter de wijn, hoe beter de sangria.

Omdat niet steeds dezelfde druiven worden gebruikt, is de mix van Lolea ieder jaar ook weer verschillende van diegene die ‘m voorging. Wat wél een constante is, is de gebalanceerde combinatie van wijn, kruiden en verfrissende bubbels die gebotteld wordt in een prachtige fles. Wil je hem extra lekker serveren? Voeg dan een schijfje fruit toe om alle smaken tot hun recht te laten komen.

Altijd zomer

Veder is het serveren van de perfecte Lolea kinderspel. Zo neem je om te beginnen een groot rode wijn- of gin-tonicglas met ijsblokjes en vul je dit met 190ml Lolea. Om af te werken gebruik je een schijfje citroen, wat rode vruchten, een hibiscusbloem én hou je de fles Lolea in de buurt – de kans is dan ook groot dat je zeer snel zal moeten bijschenken –. Of er nu sprake is van een hittegolf of de zon het even laat afweten, dankzij dit drankje is het al-tijd zomer!