Hipper dan ooit: Dalgona koffie

Deze trendy koffie ging eerst al viraal op TikTok en nu is hij ook niet meer weg te slaan van Instagram: Dalgona koffie. Maar is deze koffie wel echt zo lekker en makkelijk te maken als men beweert? The Tasting Club test het uit.

Dalgona koffie leent zijn naam van het gelijknamige Zuid-Koreaans karamelsnoepje, want daar smaakt het ook naar. De hype komt dus overgevlogen van Zuid-Korea en verovert nu ook de sociale media omdat het heel makkelijk zelf te maken is. Door er enkele ijsblokjes aan toe te voegen maak je er de lekkerste ijskoffie van. Ideaal bij warm weer! Zelfs afhankelijk van de melk die je gebruikt, kunnen ook veganisten genieten van deze hemelse koffie.

 

In een notendop

Naam: Dalgona koffie

Hoe maak je het?

Simpel! Je doet 2 eetlepels instantkoffie, 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels water in een kom. Dat mix je goed door elkaar tot een luchtig mengsel. Daarna voeg je het toe aan glas gevuld met twee derde koude melk. Wie wil kan er ook nog ijsblokjes aan toevoegen om er zo een ijskoffie van te maken.

Eerste indruk in één zin.

De foto’s die je online vindt van de Dalgona koffie zien er heel leuk uit, écht instagrammable. We’re already hyped!

Hot or not? Wat vind je van de look? Is het een foto waard, of zelfs een heel fotoboek?

Kei leuk, maar het is moeilijk om het koffieroom even mooi glad en egaal te krijgen zoals je ziet op foto’s van deze koffie. Met de nodige finesse en geduld, lukt dit echter wel. Picture perfect!

 

Tasty or tasteless? Wat vind je van de smaak? Met wat valt de smaak te vergelijken?

Tasty, echt lekker. We proeven een zoete karamelsmaak. De smaak van koffie komt ook niet te hard, maar eerder lichtjes door, en dat geeft wel een zekere nuance.

Healthy or fastfood? Hoe gezond is het? Suikers, vitamines etc. aanwezig?

Echt gezond is de koffie natuurlijk niet. But who cares, hij is gewoon lekker en ideaal om even af te koelen bij warm weer.

Adje of watje? Zou je het in een teug leegdrinken? Licht verteerbaar? Dorstlessend?

Met de koffieroom en de melk, geniet je best langzaam van de Dalgona koffie. Anders zou je dat wel eens zuur kunnen opbreken.

Conclusie

Zou je het opnieuw maken?

100% ja! Het is lekker, makkelijk én snel klaar.

Zou je het aanraden aan je vrienden?

Sowieso. Perfect voor als je de saaie koffies beu bent en zin hebt in iets nieuws en verfrissend!