Het ultieme frosé recept met Mezzacorona!

Mooi weertje, terrasje en een verfrissende cocktail in de hand. Beter dan dat kan een gemiddelde zomeravond niet worden. Tenzij je de cocktail vervangt door een frosé. Ideaal om af te koelen en tegelijk toch wat fruit binnen te krijgen. Bij Tasting Club leven we momenteel onder het motto:  A frosé a day keeps the doctor away. Onze favoriet: de frosé met de rosé van het Italiaanse wijnhuis Mezzacorona. Omdat we je zo graag zien, delen we even het recept met jou.

Ingrediënten:

  • 1 fles Mezzacorona Pinot Grigio Rosé, verkrijgbaar bij Delhaize
  • 100 g suiker
  • 75 ml citroensap
  • 200 g frambozen of aardbeien in stukjes
  • 100 ml water
  • ijsblokjes
  • verse aardbeien of frambozen voor de afwerking

Mezzacorona Pinot Grigio Rosé.

 

 

 

 

Mezzacorona Pinot Grigio Rosé

Zonovergoten rosé, zachtroze en dartelfris, met uitbundige aroma’s van sappige roze pompelmoes en frambozen, aangevuld met subtiele bloemenaroma’s. Uitstekende aperitief of begeleider van de Italiaanse keuken.

 

 

 

 

Werkwijze:

  • Giet de fles Mezzacorona Pinot Grigio Rosé in een bakje en vries voor minstens 6 uur in.
  • Kook het water en de suiker op een hoog vuur tot de suiker goed opgelost is.
  • Giet vervolgens het suikerwater over de stukjes aardbei of framboos. Laat de siroop 30 minuten rusten.
  • Zeef vervolgens de stukjes fruit uit de siroop en plaats opnieuw 30 min in de koelkast.
  • Haal de bevroren Mezzacorona uit de diepvries en mix in een blender.
  • Voeg de siroop, het citroensap en enkele ijsblokjes toe.
  • Giet de frosé in verschillende glazen en werk af met verse aardbeien of frambozen.

 

CHEERS!

 

Wil je meer info over Mezzacorona? Kom hier meer te weten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid