Het perfecte zomerse voorgerecht met Comté kaas

De temperaturen gaan de hoogte in en de deuren van de zomer staan eindelijk volledig open. Voor dit gerecht gebruiken we Comté ‘doux’ kaas, een heerlijk lichte en jonge kaas uit de Franse Jura. Dit frisse voorgerecht combineert deze kaas met gerookte zalm en is de perfecte starter voor een barbecue. Dit gerechtje is snel klaar en ziet eruit alsof je uren in de keuken hebt staan zwoegen; de perfecte combinatie dus. 

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 g gerookte zalm
  • 75 g Comté doux in blokjes
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 150 g Granny Smith appel
  • 2 tomaten
  • 2 avocado’s
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • bieslook
  • een handvol blaadjes munt
  • chili vlokken (naar smaak)
  • sap van 1/2 limoen
  • peper en zout

Werkwijze:

  • Snijd de gerookte zalm, Comté, rivierkreeftjes, appel en tomaten in kleine stukjes om een soort tartaar te verkrijgen. Voeg hierbij de 2 eetlepels olijfolie, witte wijnazijn en de bieslook.
  • Meng alles goed en voeg de kruiden toe naar smaak. Mix vervolgens de avocado tot een crème met behulp van een staafmixer en voeg wat olijfolie, het sap van de limoen toe en breng op smaak met de chili vlokken en wat peper en zout.
  • Doe de zalmtartaar in ronde uitsteenvormen zodat je een mooi rond torentje krijgt en werk af met de crème van avocado.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid