Het beste vegan restaurant ter wereld ligt in België!

Elk jaar gaat ‘We’re Smart World’ op zoek naar het beste groenterestaurant, beste veggie restaurant en beste vegan restaurant van de wereld. Opvallend dit jaar, één van de prestigieuze prijzen gaat naar het Brusselse restaurant Humus x Hortense. We zouden kunnen zeggen dat je er met je gat in de boter valt, maar dan vallen we ongetwijfeld de ultimate vegan ietwat aan.

‘We’re Smart World’ is een initiatief van de Belgische chef Frank Fol. De ‘Groentekok’ gaat  samen met experts uit verschillende uithoeken van de wereld elk jaar op zoek naar de beste groenterestaurants ter wereld.

Humus x Hortense

Dit jaar valt ook een Belgisch restaurant in de prijzen. Het Brusselse Humus x Hortense mag zich vanaf nu het beste vegan restaurant van 2019 noemen. Bovendien staan ze ook op de zevende plaats in de lijst van beste groenterestaurants ter wereld. Chef Nicolas Decloedt werd door Gault & Millau ook al uitgeroepen tot beste groentechef van 2019.

Decloedt, oorspronkelijk fotograaf van opleiding, werkt enkel met groenten en planten voor zijn seizoensgebonden degustatiemenu’s. Creative director en sommelière Caroline Baerten zorgt dan weer voor het aangename interieur. Ook het prachtige keramische servies waarin de gerechten geserveerd worden is een creatie van Baerten.

 

Beste veggie en groenterestaurant

De keuze werd er dit jaar niet makkelijker op. Er waren maar liefst 800 restaurants uit 38 landen in de running. De prijs voor beste veggie restaurant ging naar The Green Spot in Barcelona. Het beste groenterestaurant ter wereld is voor het tweede jaar op rij El Menjandor de la Beckett van Xavier Pellicer in Barcelona.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid