Hallowine! Dé wijn voor Halloween vind je bij Delhaize: The Velvet Devil Merlot

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

We hebben er lang naar uitgekeken, maar op 31 oktober is het eindelijk zover: Halloween. En dat betekent niet alleen een griezelig verkleedfeestje. Nee, op Halloween is het ook tijd om te wijnen, zoals Martin Meiland zou zeggen. De gelegenheid is er al – nu nog de perfecte wijn. Nee, wacht: die is er ook al. Tasting Club stelt voor: The Velvet Devil, een duivels lekkere rode wijn.

Winter is coming… Het wordt ’s avonds sneller donker buiten en het kwik begint stilaan te dalen. Op weg naar huis zie je verlichte pompoenen aan de deuren staan en de spinnenwebben rond huizen hangen. Dit kan alleen maar betekenen dat Halloween op komst is! Tijd om gezellig onder je dekentje te kruipen terwijl je een griezelfilm kijkt met in je hand een heerlijk glas Velvet Devil.

Deze rode wijn is uitstekend om je op te warmen. De combinatie van zwarte kers met een vleugje ceder en pijptabak maakt van deze klassieke Merlot een streling voor de tong. Bovendien krijgt de wijn een zwoele, krachtige smaak door een explosie van aroma’s van zwarte en rode bessen in het glas. Deze Amerikaanse wijn moet dus zeker niet het onderspit delven voor zijn Franse variant. Als tip willen we je nog meegeven dat deze wijn verrassend goed past bij fazant of varkenshaasje.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2944″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Passie in een fles

Eén van de bekendste wijnmakers van deze eeuw is ongetwijfeld Charles Smith. Zijn fascinatie voor wijn bracht hem uiteindelijk naar Washington, waar ook deze wijn vandaan komt. Hij slaagde erin om zijn passie in een fles te gieten en dat zorgt voor een reeks hemelse wijnen zoals deze Velvet Devil. Zijn wijnen vallen dan ook geregeld in de prijzen. Zo bekroonde het gerenommeerde Wine Enthusiast de Velvet Devil met 90 punten. In 2016 hoorde de Merlot zelfs bij de ‘Top 100 Best Buys’ van het Amerikaanse tijdschrift.

Merlot is weer sexy

Wist je dat Charles Smith deze Merlot heeft gemaakt omdat hij deze klassieke druif terug hip wou maken? In 2005 wijzigde in Amerika het consumentengedrag van wijnliefhebbers waardoor ineens opvallend minder Merlot werd gekocht. Dit kwam verrassend genoeg door een memorabele scène uit de bekende film Sideways. Het hoofdpersonage, een echte fan van Pinot Noir, weigert namelijk de hele tijd resoluut Merlot te drinken. Charles Smith wou met deze Velvet Devil de anti-Merlot-hype dus de kop indrukken en de Merlot-druif weer sexy te maken. En of hij daarin geslaagd is!

Proef vooral zelf: De Velvet Devil Merlot is te koop bij Delhaize.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2945″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

Tags:
,