Gehacktballetjes van de Vegetarische Slager: Flop of top?

De Vegetarische slager is hot! In een mum van tijd groeide dit Nederlandse bedrijf uit van een minionderneming tot een succesvol grootbedrijf dat exporteert naar verschillende landen in Europa. Ze hebben verschillende vegetarische vleesvervangers in hun assortiment, zo ook Gehacktballetjes! Ze beweren dat deze niet van het origineel zijn te onderscheiden. Maar is dat ook zo? The Tasting Club proeft voor!

 

In een notendop

Naam: Vegetarische Slager Gehacktballetjes

Prijsklasse: Voor een doos van 10 balletjes €3,29

Waar te verkrijgen: Bij Albert Heijn

Eerste indruk in één zin.

Verrukkelijke foto, je krijgt er zin in en omdat ze claimen vergelijkbaar te zijn met de dierlijke vleesvariant zijn de verwachtingen hoog.

Hot or not? Wat vind je van de look? Is het te mooi om op te eten?

Het ziet er lekker uit. Qua look valt dit niet te onderscheiden van echte vleesballetjes. Ze zien er echt ambachtelijk uit en lijken zelfs met de hand gerold.

 

Tasty or tasteless? Wat vind je van de smaak? Met wat valt de smaak te vergelijken?

Echt lekker! Het heeft dezelfde structuur als echte gehaktballetjes. De smaak is kruidig, een tikkeltje zout, maar net niet teveel. Ze zijn echt wel om op te eten!

Healthy or fastfood? Hoe gezond is het? Suikers, vitamines etc. aanwezig?

Een gezonder alternatief dan enigszins echte gehaktballetjes, maar ook deze balletjes bevatten natuurlijk nog steeds vetten en koolhydraten.

Schrokop? Zou je het in een hap opeten? Licht of zwaar verteerbaar? Hongerstillend?

Een doos telt tien balletjes, goed voor twee porties. Maar echte liefhebbers krijgen hier natuurlijk niet genoeg van, dus alle tien de balletjes zouden wij ook wel in één keer op krijgen.

Klopt het wat ze beloven, wat ze claimen (is het echt zero, healthy etc.)?

Het klopt als een bus! Deze Gehacktballetjes vallen niet te onderscheiden van het origineel. Ze zijn erg smaakvol en hebben net dezelfde structuur als de dierlijke variant. Zelfs de allergrootste vleesliefhebber zou kunnen vallen voor deze balletjes!

Conclusie

Zou je het opnieuw maken?

JA! Smaakvol én vegetarisch is hier een geweldige combo.

Waar voor je geld?

Helemaal! Voor deze prijs en die smaak, kan je echt niet twijfelen.

Zou je het aanraden aan je vrienden?

Zeker en vast. We zouden het zelfs stiekem klaarmaken als vrienden komen eten. Wedden dat ze niet eens doorhebben dat het vegetarische balletjes zijn?