Moeten we Frida Kahlo nog introduceren? De iconische kunstenares, bekend om haar zelfkennis, innerlijke kracht en natuurlijk ook haar statement unibrow, heeft tot op vandaag een enorme impact op kunst, cultuur, identiteit en zelfs politiek. Het Mexicaanse atypische rolmodel is zonder twijfel een eeuwige bron van inspiratie. Voor vrouwen over heel de wereld, voor kunstenaars van alle stromingen… En nu ook voor een innoverende, Chileense wijngaard. Viña Carmen presents: Carmen Gran Reserva Cabernet Sauvignon Frida Kahlo, in samenwerking met de Frida Kahlo Foundation.

 

Carmen wijn Frida Kahlo

Vrouwelijkheid en passie

De Cabernet Sauvignon Frida Kahlo van Carmen maakt deel uit van de Reinvented Classics van de bodega. Het is dan ook het doel van het Chileense wijnhuis, dat al sinds 1850 bestaat, om relevant te blijven in het verleden én de toekomst. Net zoals Frida Kahlo, die al decennialang verder leeft in artikels, boeken, films en zelfs kunstwerken. Beide zijn dus timeless classics, en dat viert Viña Carmen nu met een unieke robijnrode wijn, gemaakt van zorgvuldig geselecteerde en handgeplukte druiven.

De limited edition Cabernet Sauvignon brengt een ode aan de vrouwelijkheid en de passie van Frida Kahlo. Die femininity is belangrijk voor Viña Carmen, dat haar naam dankt aan de vrouw van de oprichter van het wijnhuis. Niet zo lang geleden stelde Carmen dan ook een nieuwe Chief Winemaker aan: de jonge, ambitieuze Emily Faulconer.

 

Een powervrouw in een mannenwereld

Toen de 32-jarige Faulconer enkele jaren geleden aan de slag ging bij Carmen, twijfelden kwade tongen aan haar capaciteiten als Chief Winemaker. Ze was dan ook nog zo jong, én een vrouw, terwijl de wijnwereld grotendeels uit mannen bestaat. Kon ze de uitdaging wel aan? Faulconer trok er zich gelukkig niets van aan en richtte zich volledig op haar missie om de premium wijnen van Carmen nóg verder te perfectioneren. Met succes, want de Frida Kahlo Cabernet Sauvignon is volledig van haar hand. “Het is hoog tijd dat we gaan beseffen dat geen enkele job afhangt van gender”, zegt ze zelf. “Ik moedig elke vrouw aan om haar kans te wagen, om te durven springen, en om zo steeds meer een impact te hebben op de wijnsector.”

Kan je zelf ook wat female empowerment gebruiken? Hou je lokale Makro dan in de gaten, want de limited edition Frida Kahlo Cabernet Sauvignon staan er binnenkort in promotie. Sommige Makro’s organiseren zelfs wijndegustaties. Onze tip: deel een glas Carmen Frida Kahlo met iemand die een impact heeft gehad op jouw leven. We garanderen nu al dat het zal smaken naar meer…

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid