Van zodra het weer in België ook maar naar een ietwat zomerse kant uitwijkt, ruiken alle straten gegarandeerd naar geroosterd vlees. Het mag duidelijk zijn: wij Belgen zijn dol op de barbecue en tijdens de zomermaanden zijn we pas écht niet te stoppen. Elk weekend krijg je wel een uitnodiging voor een gezellig tuinfeest, of ben je zelf de gastheer of -vrouw van dienst.

Nog moeilijker dan het inschatten van wat voor vis, vlees of groente je gezelschap het liefst eet, is de wijn die je erbij schenkt. Op de barbecue leg je heel wat vlees en vis door elkaar, waarbij je normaal – in de vorm van een hoofdgerecht – verschillende wijnen bij zou schenken. Hoe zorg je er dan voor dat je voor elk stukje op de barbecue een bijpassende wijn hebt, zonder vijf verschillende flessen op tafel te hebben staan?

Volgens de traditie drink je bij kip een frisse witte wijn en bij rood vlees een volle rode wijn. Ook voor geroosterd vlees neigen we al snel naar een fles rood. In realiteit kan je beide wijnsoorten met een gerust hart serveren. Zorg er enkel en alleen voor dat je rode wijn niet té sterk is – maar wel een noemenswaardige afdronk heeft – en dat je witte wijn veel body, pit en een lange afdronk heeft.

Onze selectie

Tasting Club is op zoek gegaan naar flexibele wijnen die met gemak wit vlees, rood vlees, vis en veggieburgers complimenteren. Onze conclusie? Keuze genoeg uit deze fantastische wijnen, die allemaal voor goedkeurende mmm’s zullen zorgen aan tafel. Santé en smakelijk!

Mezzacorona

Dit wijnhuis uit Italië geeft je zowel voor wit als rood een mooie selectie voor bij de barbecue. Zin in verrijkend rood? Een klassieke rode Mezzacorona past zowel bij rood vlees als bij geroosterde kip. Win-win! De wijn smaakt subtiel naar kersen én geeft je een prettige kick op het einde. Meer goesting in waanzinnig wit? Ook de Chardonnay van Mezzacorona kan jouw partner in crime zijn voor elke barbecue. Boordevol fruit, maar gracieus gebalanceerd in je glas.

Casillero del Diablo

Vandaag is rood… de kleur van de fles merlot van Casillero del Diablo. Een lange, mooie afdronk: check. Subtiele aroma’s: dubbelcheck. Deze wijn valt niet te zwaar bij wit vlees, maar ook niet te zacht bij rood vlees. Hadden we het al over een win-win? Evengoed een schot in de roos, is de pinot noir van Casillero. Elegant van smaak, maar fruitig in de afdronk. In de categorie ‘wit’ scoort de Chileense wijn met zijn Chardonnay – fruitig, maar gebalanceerd – en zijn Viognier met intense aroma’s en een lange afdronk.

 Zin in iets compleet anders? Verras je gezelschap dan met een fles rosé van RamónBilbao.Een vederlichte wijn die je toch verrast met zijn fruitige smaak en zachte afdronk. Het beste nieuws van allemaal? Al deze wijnen haal je gewoon bij Delhaize en zitten qua prijs helemaal niet zo hoog als je voor de kwaliteit ervan zou verwachten. Opnieuw: win-win!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid