Food pairing praline met Zacapa Rum 

Zacapa Rum is gekend om zijn complexe, rijke en intense smaak. Dominique Persoone, de keizer van de Belgische chocolade, ontwerpt een exceptionele praline die perfect gepaard gaat met de smaaknoten van Zacapa Rum. A match made in heaven.

We kennen Dominique Persoone allemaal als de oprichter van The Chocolate Line. De shock-o-latier ontwierp een unieke food pairing praline die complementair is aan de rijke smaak van Zacapa Rum. Het stukje genot heeft een hart van bittere ganache op basis van Zacapa Rum en een laagje met toetsen van roos, lychee en framboos. Het geheel is rijkelijk omhuld door originele Guatemaleekse Bean to Bar chocolade.

 

Guatemala

In 2012 bezocht ik Guatemala voor het eerst. Het was een fantastische cacao-expeditie en een prachtig land. Na onze zware tochten door de jungle trakteerden we onszelf  ‘s avonds met een glas Zacapa rum met 2 ijsblokjes. Nu zoveel jaar later is het super om het delicate evenwicht te zoeken tussen cacao uit Guatemala en Zacapa. Het resultaat is spannend en heerlijk. Maar ik had eerlijk gezegd niets anders verwacht. De grondstoffen komen dan ook uit hetzelfde tropische paradijs.” zo vertelt Dominique Persoone.”

Zacapa Rum wordt geproduceerd in het groene Guatemala. Het is het resultaat van een unieke combinatie van bodem, klimaat en natuurlijke materialen, samengebracht met een bekwame distillatie en een speciaal rijpingsproces op hoge hoogte. De complexiteit van de smaak van Zacapa is diep geworteld in zijn herkomst. Van suikerriet afkomstig van de door een vulkaan overschaduwde landschappen tot een rijpingsproces dat plaatsvindt op 2 300 meter boven de zeespiegel. Het productieproces weerspiegelt het geloof van Zacapa in het nemen van tijd om de fijnere dingen in het leven te ontdekken en ervan te genieten.

 

Soorten Zacapa

Elk aspect van de productie vindt plaats onder het waakzame oog van Master Blender Lorena Vasquez. Er zijn twee soorten Zacapa: de delicate en complexe Zacapa 23 en de expressieve en evenwichtige Zacapa XO.  Zacapa 23 proef je best puur proeft of met een grote ijsblok. Van de Zacapa XO kan je het meest genieten wanneer het uitgeschonken wordt in het signature Riedel Zacapa glas. Je hoeft niets toe te voegen.

Zacapa is een van de verfijnste rums ter wereld. In tegenstelling tot de meeste rums die melasse gebruiken, wordt Zacapa geproduceerd met behulp van de zoetste eerste persing van suikkerrietsap. Ook beter gekend als ‘virgin sugar cane honey’.

 

Zin gekregen? Zacapa Rum is verkrijgbaar in België in de betere drankenwinkels, premium bars en restaurants. De pralines komen in een doosje van 4 stuks. Ze zijn vanaf mei te koop bij drankenspeciaalzaken of in de winkels van The Chocolate Line.

Tags:
,