Enkel ups bij Upton

Af en toe mag je jezelf wel eens in de watten leggen en dat deden wij ook met een take-out van Upton. Het gastronomische restaurant in de Antwerpse Cadixwijk heeft speciaal tijdens de coronacrisis een take-out op poten gezet. Het is geen gewoon deliveryfood, maar een experience dat een ster waard is. Wat had je verwacht van een Italiaanse chef achter de potten, die zijn ervaring opdeed bij sterrenzaken als ’t Zilte en het Japanse La Cime. Het werd een rollercoaster van smaken, een ritje op een achtbaan met enkel ups, geen downs.

 

In een notendop

Naam: Upton (take-out)

Adres: Napelsstraat 42 Antwerpen

Prijsklasse: Kwaliteit van een Michelinster voor de helft van de prijs

Is reserveren noodzakelijk?

Ja, op de website (https://upton.be/).

Eerste indruk in één zin.

Het eten was netjes verpakt, volgens duidelijke instructies en het brood rook alvast heerlijk.

Is het personeel vriendelijk? BFF’s in wording?

Absoluut. De eigenaars, de chef Gianfranco Van de Maele en zijn vriendin Evelien Kenis, zijn geweldige mensen: super vriendelijk, super open en super warm.

What about a chef? Is there a nice story to tell about him or his restaurant?

Gianfranco Van de Maele is een Italiaanse chef die naar België is verhuisd. Hij combineert zijn Italiaanse invloeden met een Oosterse knipoog, afkomstig van de vele reizen die hij gemaakt heeft.

 Hoe ziet de menukaart eruit? Veel keuze, verschillende keukens, vegetarische opties etc.?

Er is veel keuze, zoals de zelfgemaakte pasta, die echt verrukkelijk is. Wij kozen voor verschillende voorgerechten en gingen niet voor een hoofdgerecht.

Hot or not? Presentatie van het eten/drinken? Is het een foto waard, of zelfs een heel fotoboek?

Ook al aten we het eten thuis op, het zag er nog steeds goed uit.

Tasty or tasteless? Hoe smaakte het eten? Was het wat je verwachtte? Hoe ruikt het?

Verbazingwekkend! Zeer smaakvol, de pasta was overheerlijk, romig en vol van smaak. De ravioli met daslook was geweldig!

Hoe was het drinken? Paste het drinken bij het eten? Lekkere alcoholvrije variant?

We brachten een fles Franciacorta mee van het restaurant. Uitstekend aperitief, heel fijne belletjes met genoeg body en lekker getoast in de neus. 

Kreeg je iets extra bij je eten of drinken (nootjes, brood en boter, olijven etc.)?

De chef had een soep gemaakt van de groentebouillon die ze over hadden. We hadden al genoeg eten, dus brachten we deze naar kantoor om het de volgende dag met de collega’s te delen. De reacties waren unaniem lovend: hmmm en slurp.

Conclusie

Zou je het opnieuw kopen?

JA! Een van de meest ondergewaardeerde restaurants in Antwerpen met een echte liefde voor eten, en een geweldige kwaliteit voor die prijs!

Waar voor je geld?

JA!

Zou je het aanraden aan je vrienden?

Zeker en vast!

Wat is je opgevallen, gaat je zeker bij blijven?

Je proeft dat het eten met liefde wordt gemaakt!