Dominique Persoone ontwikkelt exclusieve paaseitjes voor Zacapa Rum

Nog een kleine twee weken en dan vieren we met z’n allen Pasen. Persoonlijk een van onze favoriete feestdagen, omdat er uiteraard heel wat chocolade mee gepaard gaat. En Tasting Club zou Tasting Club niet zijn als we de nieuwe paaseitjes niet eerst allemaal zouden voorproeven. Eentje waar we enorm naar uitkeken: de exclusieve paaseitjes van Dominique Persoone die een perfecte pairing vormen met Zacapa Rum.

We kennen Dominique Persoone uiteraard als de keizer van de Belgische chocolade’ en oprichter van zijn gekende chocolaterie The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen. Vorig jaar sloeg hij voor het eerst de handen in elkaar met Zacapa Rum, een premium Guatemalteekse rum met een rijke en intense smaak. Wegens groot succes creëert Persoone dit jaar opnieuw een exclusieve foodpairing met de rum.

Zacapa Rum.

Bean-to-bar chocolade

Persoone is zelf een enorme fan van de Zacapa Rum. “De verfijnde aroma’s van een glas Zacapa Rum brengen me onmiddellijk terug naar de prachtige jungle van Guatemala. Daar waar het tropisch fruit langzaam gegaard wordt door de warmte van de zonnestralen.” Daarom besloot hij vorig jaar pralines te ontwikkelen die een perfecte match vormen met de smaak van Zacapa.

Dit jaar geen pralines, wél paaseitjes. Persoone koos voor bean-to-bar chocolade, waarbij de cacaobonen uit Guatemala eerst geroosterd worden. Bijgevolg heeft de chocolade een cacaopercentage van 72%, wat voor een bittere toets zorgt. De bittere smaak wordt gecompenseerd met een vulling van exotische en frisse smaken. “Altijd spannend om het perfecte evenwicht te vinden tussen de fantastische zuren van de homemade bean-to-bar uit Guatemala en het verfijnde aroma van Zacapa Rum”, zegt Persoone.

 

Dominique Persoone.
Dominique Persoone met de Zacapa rum waarmee hij paaseitjes creëerde.

Over Zacapa Rum

Zacapa is een van de verfijnste rums ter wereld. Voor de productie van de Zacapa wordt de eerste, zoetste persing van suikerrietsap gebruikt, terwijl de meeste rums melasse gebruiken. Het suikerriet is afkomstig van Guatemala, waar ook het volledige productieproces van de rum plaatsvindt onder het waakzame oog van Master Blender Lorena Vasquez.

Zacapa heeft twee soorten rums: een complexe Zacapa 23 en de iets evenwichtigere Zacapa XO. Beide hebben een andere smaak en wensen dan ook anders geserveerd te worden. De Zacapa 23 drink je best puur met een goede portie ijsblokken. Terwijl je de Zacapa XO best serveert in het signature Riedel Zacapa glas zonder iets toe te voegen.

 

De paaseitjes zijn afzonderlijk te koop bij The Chocolate Line. Of je kan ze verkrijgen bij geselecteerde drankenspeciaalzaken waar ze per 9 aangeboden worden in luxueuze doosjes bij aankoop van een fles Zacapa Rum 23 (zolang de voorraad strekt).

‘Domino’ Heuvelland, ‘Bierhandel De Kroon’ Wijnegem, ‘Dewit Wines’ Overijse, ‘Tasttoe’ Boortmeerbeek, ‘Huis Verloo / Davidoff of Geneva’ Antwerpen, ‘Stokerij De Moor’ Aalst, ‘Crombé 3.0’ Kortrijk

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid