Neuhaus

Dit zijn de nieuwste fingerlicking pralines van chocoladehuis Neuhaus

Vandaag is het dé dag bij uitstek dat je je favoriete barista welgemeend bedankt voor de talloze latte arts die hij steeds met alle liefde in je koffie maakt. Niet zo heel toevallig zijn vanaf vandaag – 1 oktober oftewel International Coffee Day – de nieuwste pralines van chocolademerk Neuhaus in hun boetieks verkrijgbaar. Wat ze nu net zo uniek maakt? Het zou de allereerste foodpairing tussen koffie en chocolade zijn die een heus smaakritueel teweegbrengt. 

De Coffee & Pralines Collectie bestaat uit zes verrassende pralines en twee unieke soorten koffie van Braziliaanse én Colombiaanse origine die ieder koffiemoment onvergetelijk maken. De foodpairing is gebaseerd op elkaar aanvullende en versterkende smaken wanneer ze gemeenschappelijke componenten hebben.

Belgians know best

Dat koffie en chocolade een perfect match zijn, weten wij Belgen als geen ander. Uit een studie uit 2017 blijkt dat we een derde van onze Belgische pralines zelfs naar binnen werken in gezelschap van koffie. Dat Neuhaus om die reden met de Coffee & Pralines Collectie een écht rustmoment wil creëren, is alleen maar heel slim bedacht.

Als we even inzoomen op de collectie zelf zien we twee sets van drie pralines die perfect samengaan met twee unieke soorten koffie. De Maîtres Chocolatiers van Neuhaus selecteerden na een strenge selectie bonen afkomstig uit de twee wereldleiders op vlak van cacao- en koffieproductie: Colombia en Brazilië. Allebei de bonen zijn van single origin en komen dus steeds uit dezelfde regio om een pure smaak te garanderen.

Coffee & Pralines Collectie

Coffee & Pralines Collectie

It’s all in the taste

Hoe het met de smaken zit? De Santa Rosa koffie uit Brazilië heeft een zoete ondertoon van melkchocolade en hazelnoot en gaat perfect in combinatie met de pralines van Braziliaanse cacao (67%) met limoen, speculaas en karamel. De Finca el Para koffie uit Colombia bevat hints van zwarte thee en zwarte chocolade die het best gedronken wordt met de pralines van – hoe kon het ook anders – Colombiaanse cacao (65%) met toetsen van framboos, krokante feuilleton en sambathee.

Om de sterke smaken optimaal tot hun recht te laten komen, raden de Maîtres Chocolatiers aan om steeds met een slokje koffie de smaak ietwat gewaar te worden. Daarna ga je best voor de praline die je zoals een echte professional laat smelten op de tong. Op die manier zal de coating verdwijnen waardoor je je daarna extra kan focussen op de vulling. Wanneer je langzaam op de praline kauwt, voel je de textuur en kan je ook letten op de verschillende aroma’s. Probeer zeker af te sluiten met een slokje koffie zodat de smaken zich goed kunnen mengen in de mond. Het is absoluut aan te raden het ritueel ook voor je derde, vierde of vijfde – we don’t judge – praline te herhalen. Enjoy!