Werk je graag planmatig, doelgericht en zeer voorbereid wanneer het op kerstcadeau’s aankomt? Krijg je er de kriebels van wanneer je enkele weken voor de mooiste dag van het jaar nog haastig op zoek moet naar geschenken? Dan helpen we je nù alvast heel erg graag uit de nood. Sinaasappellikeur Cointreau komt speciaal voor de feestdagen met enkele unieke creaties op de proppen die je kerstfeest ongetwijfeld naar een hoger niveau zullen tillen. Dat niet alleen, ook de fles kreeg een feestelijke upgrade…

Sinaasappels werden in een ver verleden bestempeld als traditioneel kerstcadeau voor kinderen. Klinkt bizar? Hou je vast, ze werden zelfs afgeschilderd als de ‘gouden appels’ in de Jardin des Hespérides. De smaak en de geschiedenis van deze beruchte exotische vrucht zit nog steeds verweven in het hart van Cointreau. De unieke en delicate smaak van de likeur is te danken aan oprichter Edouard Cointreau. Hij kreeg in 1875 het geweldige idee om de smaak van zoete en bittere sinaasappelschillen met elkaar te mengen en het resultaat is tot op de dag van vandaag nog steeds een succesformule.

Cointreau werkte samen met het notoire Design Laboratory Central Saint Martins College die twee exclusieve verpakkingen ontwierpen waarin de sinaasappel steeds centraal staat. Daarbij komen ook Limited Edition glazen met geëtste sinaasappelen, bladeren en wortels. Het feit dat hiervan maar een luttele 1.000 exemplaren van bestaan, maakt van deze editie een collector’s item in een gouden tint. Als je nog op zoek bent naar een one of a kind cadeau, weet je dus wat je bovenaan je lijstje zetten moet!

Cocktail o’clock!

Dat de likeur in vele cocktailrecepten de ster is, is alom gekend. Hij geeft je drankje net die extra elegantie, verfijning en verrassing waar iedereen zo dol op is, in wat voor mix hij ook gebruikt wordt. Het perfecte ingrediënten om jouw kerst- en eindejaarsfeestjes net zoveel cachet te geven dus. Zit je nog een beetje zonder inspiratie, dan heeft Tasting Club twee yummie cocktails voor jouw in petto. Pen en papier in de aanslag?

De Mimosa

Hiervoor heb je nodig:

  • 40 ml Cointreau
  • 120 ml champagne
  • 40 ml versgeperst sinaasappelsap

Zo maak je hem:

Giet het versgeperste sinaasappelsap in een champagneglas. Voeg de champagne toe en werk af met Cointreau. Laat het feest maar beginnen!

Orange By Cointreau

Hiervoor heb je nodig:

  • 80 ml Cointreau
  • 200 ml Fever Tree light tonic
  • 2 scheutjes Angostura orange bitters
  • 2 sinaasappelblaadjes
  • 0,5 ml sinaasappelsiroop

Zo maak je hem:

Mix Cointreau, light tonic en Angostura bitters in een cocktailshaker. Giet het mengsel in glas en voeg crushed ice en enkele druppels sinaasappelsiroop toe. Werk af met de sinaasappelblaadjes en een goudkleurig rietje.

De Cointreau Orange Limited Edition is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de Limited Edition (€24,99) en de Selective (€99,5). Verkrijgbaar bij de betere cavist in België en Luxemburg. 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid