Dit mag je verwachten op Antwerpen Proeft 2019

Op woensdag 1 mei en van vrijdag 3 tot en met zondag 5 mei staat de stad Antwerpen weer helemaal in het teken van het culinaire festival Antwerpen Proeft. Al je favoriete resto’s kun je er spotten, maar ook bekende tv-koks, bartenders én auteurs van kookboeken loop je er geregeld tegen het lijf. Dorst hoef je er trouwens zeker niet te lijden, want ook tijdens deze 13de kan je genieten van de beste drinks van het moment. 

Het zou Antwerpen Proeft niet zijn, moesten ze zich niet steeds opnieuw heruitvinden. Daarom werd niemand minder dan Nick Bril – die samen met Sergio Herman het sterrenrestaurant The Jane runt – aangesteld tot ambassadeur van deze én de volgende editie van het culinaire festival. Spoiler: Nick Bril vind je op vrijdag 3 mei terug achter de dj booth.

Te zien

Visual Antwerpen Proeft.
©️Antwerpen Proeft

Hadden we je al verteld dat je heel wat bekende (tv-)koks zal spotten? Zo staat de IJslandse Dagny Ros vier dagen met haar eigen restaurant op Antwerpen Proeft. Ze neemt je maar wat graag mee in de Scandinavische keuken waarmee ze ongetwijfeld ook de veggies voor zich zal winnen. De jongere generatie zal ook foodvlogger Loïc Van Impe tegen het lijf lopen.

Samen met tv-zender VIER worden 12 Grillmasters Burn-outs georganiseerd waarin 2 VIER-kijkers uitgedaagd worden om een typisch Antwerps streekproduct zo goed en lekker mogelijk te grillen. Dat allemaal onder het toeziend oog van topchef én Grillmasters-presentator Seppe Nobels (Graanmarkt 13). Met als hoofdprijs een etentje in Graanmarkt 13, hebben we bij Tasting Club al spijt dat we niet geselecteerd zijn.

Verder lijsten we graag even de personen op die bovenaan ons lijstje staan om “per ongeluk” even tegen de arm te stoten:

  • Topsommelier Sepideh Sedaghatnia
  • Tweesterrenchef Michaël Vrijmoed
  • Tv-kok Jeroen De Pauw
  • Tv-kok Sofie Dumont
  • Acteur en zaakvoerder Yam Thai Jeroen Van Dyck
  • Tv- en radiopersoonlijkheid én auteur Rani De Coninck

Te doen

Visual Antwerpen Proeft.
©️Antwerpen Proeft

Wist je dat je als bezoeker van Antwerpen Proeft ook gratis kan deelnemen aan unieke kookworkshops in de AEG Cooking Club en het AEG Baking Lab waarbij de AEG-chefs je alles leren over de toestellen, recepten en ingrediënten waarmee je aan de slag gaat. Als dat alles nog niet tot de verbeelding zou spreken: achteraf proef je van jouw eigen, overheerlijke creatie én word je getrakteerd op een welverdiend drankje.

De jongste sterrenchefs kunnen terecht bij Young Foodies by AEG de kookworkshops voor kinderen. Mini-pizza’s, cupcakes, worstenbroodjes,… alle kids van 7 tot 12 jaar kunnen hun talent in de strijd gooien.

Kan je al niet wachten tot het officiële barbecue season van start gaat? Dan zit je bij de Weber Grill Academy helemaal goed. Samen met tv-kok Jeroen De Pauw en ‘Smokey boy’ Birger Allary (winnaar Mijn Pop-uprestaurant 2017) neem je deel aan gevarieerde workshops waar de de meest gebruikte technieken aan bod komen én krijg je daarbovenop nuttige tips.

Wat je zéker en vast op jouw planning moet zetten is de Omelettenbattle. Net zoals vorig jaar staan er 5 ‘battles’ met telkens twee bekende deelnemers op het programma. Wij zijn alvast razendbenieuwd wie het record van maar liefst 57 seconden van de jonge chef Loïc Van Impe verbreekt!

Te proeven

Visual Antwerpen Proeft.
©️Antwerpen Proeft

Uiteraard valt er weer heel wat te proeven én te ontdekken. Zo zal je drie grote trends terug vinden dit jaar. Zo is de Japanse keuken een grote winner. Als je cravings krijgt naar ramen of sushi, hoef je niet ver te zoeken. Iets exotischer, maar minstens even lekker is de opkomst van de Hawaiiaanse Poké bowls. Gezonde bowls vol groenten en verse – rauwe –, zie je waarschijnlijk in de handen van de hippe bezoeker.

Zoek je het iets dichter bij huis en hunker je al naar de zomer? Op Antwerpen Proeft vind je tal van barbecue standen terug. Volg de overheerlijk geur van gegrild vlees of vis, sluit je ogen en wedden dat je even zal vergeten dat het – nog maar – mei is?

Daarnaast kunnen ook vegetariërs en vegans hun hartje ophalen. Van de topaffiche met 35 resto’s en 80 gerechten, zijn er 20 suitable voor veggies en de helft hiervan voor vegans. Maar ook als je eens even voor iets anders wil gaan dan  je dagelijkse portie vlees, kom je hier zeker en vast iets tegen om je tanden in te zetten.

Ben je wel te vinden voor een lekker glaasje? Dan raadt Tasting Club je aan om zeker en vast halt te houden bij wijnhuis Mezzacorona – heerlijke wijnen uit de Italiaanse Alpen – voor een heerlijke wijn. Toch eerder zin in bubbels? Dan zit je goed bij Castillo Perelada waar je de keuze hebt uit de brut of de rosé brut. Eén ding is zeker: smaken doet het je sowieso!

Nog meer goed nieuws: Tasting Club geeft samen met Perelada maar liefst 6 duotickets weg voor Antwerpen Proeft. Waag hier je kans en wie weet loop je ons wel tegen het lijf! Nu moet je ons even excuseren, maar wij zijn alvast stevig aan het watertanden. Meer info over Antwerpen Proeft vind je hier terug.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid