Dit is ‘m dan: de gloednieuwe Hendrick’s Gin Midsummer Solstice

Staat midsummer night ook ieder jaar met stip in je agenda? Dan ben je net als Master-Distiller Lesley Gracie. Zij creëerde samen met Hendrick’s Gin de eerste limited edition uit het Cabinet of Curiosities – het nieuwe Hendrick’s Gin Palace distilleerderij. Waar ze haar inspiratie haalde? Door het feit dat midzomer gelijk staat aan de magie van de natuur, is het niet zo verwonderlijk dat zomerbloemen haar van de nodige creativiteit  voorzien. 

Halverwege deze maand, lanceert het merk weer een nieuwe editie van Hendrick’s Midsummer Solstice, oftewel de eerste beperkte editie die je je als consument kan aanschaffen. De gin is gemaakt met exact dezelfde nieuwsgierigheid die Hendrick’s Gin zo typeert.

Allemaal goed en wel horen we je denken, maar hoe smaakt ie eigenlijk? Op de redactie durven we hem al eens omschrijven als een zeer bloemige, verfrissende en heldere gin met een zeer aromatische intensiteit zonder de essentie van Hendrick’s Gin uit het oog te verliezen.

De gloednieuwe Hendrick’s Gin Midsummer Solstice is een ode aan de magie van de natuur.

Out of the box

Het Cabinet of Curiosities is dé plek waar Master-Distiller Lesley Gracie haar fantasie de vrije loop laat en serieus buiten de lijntjes gelopen wordt. Het is er dan ook hét walhalla als het komt op het creëeren van de meest uitzonderlijke dranken. In de gloednieuwe distilleerderij Hendrick’s Gin Palace zag dus ook de gloednieuwe gin het levenslicht.

Als je denkt dat we overdreven toen we het hadden over zomerbloemen, heb je het even goed mis. Madame Gracie analyseert, proeft én bewaart er ook zeer zorgvuldig haar zomerbloemen die op hun beurt dienen als grondstof.

Zelf houden we niet zo van spoilers, maar we geven je er toch enkele mee; bij het proeven van de gloednieuwe Hendrick’s hoef je niet op te kijken wanneer je smaken van zesteachtige jeneverbessen en verborgen nuances van oranjebloesem proeft. Het is dan ook te danken aan die zeldzame en authentieke ingrediënten dat de Hendrick’s Midsummer Solstice enkel in een beperkte editie aangeboden wordt. Zeg dus maar voor een keertje bye bye tegen je standaard Mojito!

 

Moest je om een of andere reden je geen limited edition Midsummer Solstice gin kunnen bemachtigen, dan is er nog steeds geen reden tot paniek. De gin ruimt achteraf plaats voor andere exclusieve smaken van het merk.

 

 

 

De Hendrick’s Midsummer Solstice is momenteel voor een beperkte periode beschikbaar bij Delhaize, de betere cavisten, in een selectie van cocktailbars en op de Hendrick’s Gin zomer popupbar.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid