Dit is de gloednieuwe limited edition van champagnemerk Nicolas Feuillatte

Nu we al reikhalzend uitkijken naar de lente en al zijn fleurigheid, brengt champagnemerk Nicolas Feuillatte een ode aan de natuur. Naast het feit dat het hier gaat om een voorjaarsrosé, is het ook hun allereerste voorjaarsrosé. Dat het net in het seizoen valt waarin – naast de natuur – ook onze zintuigen uit hun winterslaap ontwaken, berust uiteraard niet op louter toeval. Dat Valentijn ook nog bijna met zijn pijlen komt aangevlogen, maakt deze limited edition nóg gewilder.

De nieuwste telg uit het gamma kreeg de naam SAKURA mee. Dat is de Japanse benaming voor de prunus serrulata, wat op zijn beurt zoveel wil zeggen als de Japanse kerselaar. Het woord ‘sakura’ wordt ook gebruikt om de bloemen te beschrijven.

Waarom nu net deze kerselaar? Wel, de bloei van de sakura markeert het begin van de lente en gaat gepaard met prachtige, roze kleurende landschappen. Genoeg redenen dus om er een champagne van te maken.

Nicolas Feuillatte
De limited edition SAKURA van champagnemerk Nicolas Feuillatte

Zei er iemand valentijn?

‘Plezier’ is een begrip dat hoog in het vaandel wordt gedragen in deze nieuwe editie. Hernieuwing siert de delicate takken van de roze bloesems van de sakura die je ook terug kunt vinden op de flessen van Réserve Exclusive Rosé die gemaakt werd van 10% chardonnay; 45% pinot noir en 45% pinot meunier.

Dat je met deze limited edition Sakura het ideale cadeau hebt voor Valentijn of Moederdag, staat vast. Dat hij ook aan tafel de perfecte aanvulling is, geeft maar even mee wat meerwaarde deze rosé champagne is.

Hoe je deze het beste kan pairen? Je hoeft het niet zo heel ver te zoeken, want hij laat zich perfect omringen door sushi of sashimi, schelpen of garnalen: kortom de meest uiteenlopende bereidingen.

Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Rosé SAKURA is beschikbaar bij Carrefour, Spar, Cora, Intermarché en Alvo voor €25,99.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid