Dit is Daniela Soto-Innes, de beste vrouwelijke chef-kok ter wereld

Elk jaar deelt ‘The World’s 50 Best Restaurants’ de prijs uit voor de beste vrouwelijke chef.  In dat rijtje stonden eerder al Dominique Crenn van ‘Atelier Crenn’ in San Francisco en Clare Smyth van ‘Core’ in Londen. Dit jaar gaat de onderscheiding naar Daniela Soto-Innes. De 28-jarige chef mag zich vanaf nu de ‘elite Wodka World’s Best Female Chef of 2019’ noemen. GET IT GIRL! 

Sotto-Innes emigreerde op 12-jarige leeftijd naar Texas. Ze ging er eerst als student aan de slag bij een slager, waarna ze zich opwerkte tot chef in restaurant ‘Underbelly’. Toen ze 23 was, verhuisde ze naar New York en opende er haar twee Mexicaanse restaurants ‘Cosme’ en ‘Atla’.

Cosme with a Mexican touch

Soto-Innes opende in 2014 het moderne restaurant ‘Cosme’ samen met chef Enrique Olvera. Op het menu staan traditionele Mexicaanse gerechten met een seizoensgebonden en lokale touch die heel wat recensenten weten te smaken. Zo kreeg het restaurant al heel wat lof van onder andere The New York Times en de Michelin Gids.

Ook viel de vrouwelijke chef al meerdere malen in de prijzen voor haar kookkunsten. Haar restaurant werd in 2015 uitgeroepen tot ‘Eater NY’s Restaurant of the Year’ en op 25-jarige leeftijd kreeg ze de James Beard Rising Star Chef award. Nu, drie jaar later, mag ze zich als jongste vrouw ooit de ‘Beste Female Chef of 2019’ noemen. Damn!

Eten Cosme.
©Cosme

The World’s 50 Best Restaurants Awards

‘The World’s 50 Best Restaurants Academy’ bestaat uit meer dan 1.000 internationale experts uit de restaurantindustrie. In 2011 riep de academy de prijs voor beste vrouwelijke chef in het leven om meer kansen te creëren voor vrouwen in de culinaire wereld.

Ondanks het grote debat of er dan echt een aparte prijs voor vrouwelijke chefs nodig is, wordt de titel nog jaarlijks uitgereikt tijdens ‘The World’s 50 Best Restaurants Awards’. Dit jaar vinden deze plaats op 25 juni in Singapore. Save the date!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid