De wijnen van Mezzacorona, recht uit de Italiaanse Alpen

Geen mooiere regio als thuisfront voor een wijnhuis dan die van Mezzacorona: hun wijnranken beginnen aan het fabuleuze Gardameer en lopen tot aan de majestueuze Dolomieten in de Italiaanse Alpen.

De valleien en de heuvels van Trentino zijn een ideale uitvalsbasis om prachtige wijnen te produceren: de druiven profiteren immers van unieke terroirs, diverse microklimaten en de typische frisse wilde bries afkomstig van de verschillende meren en gletsjers rondom. Mezzacorona heeft daarmee alle troeven in huis om prachtige druiven te kweken.

Steeds 100% dezelfde druif

Mezzacorona laat zijn druiven helemaal tot hun recht komen door ze per variëteit te bottelen, met andere woorden per fles wordt maar 1 druivensoort gebruikt. Met meer dan een eeuw ervaring en de meest moderne wijnmaaktechnieken produceren ze wijnen die gekenmerkt zijn door een levendige elegantie en knisperigheid – heel typisch aan deze regio. Wij proefden alvast even voor:

             

 

 

Mezzacorona Pinot Grigio                                        

 Heerlijk fris met aroma’s van groene appel, kamperfoelie en een zachtminerale toets. Elegant en stijlvol aperitief of begeleid van tapas, pasta en vis.

 

 

 

 

 

 

Mezzacorona Chardonnay

Zuivere berg chardonnay, heerlijk rijp met subtiele fruitaroma’s van perzik, nectarine, peer en vers kruidentuiltje. Perfect bij vis, wit vlees of een slaatje.

 

 

 

 

 

 

Mezzacorona Pinot Grigio Rosé

Zonovergoten rosé, zachtroze en dartelfris, met uitbundige aroma’s van sappige roze pompelmoes en frambozen, aangevuld met subtiele bloemenaroma’s. Uitstekende aperitief of begeleider van de Italiaanse keuken.

 

 

 

 

 

 

Mezzacorona Teroldego Rotaliano

Robijnrode Italiaan op basis van een wat minder gekende Italiaanse druivensoort. Intens en sappig, boordevol zwart fruit, wat frisse kersen en een mooie kruidigheid. Schenk bij gegrild vlees of een dampend stoofpotje.

 

 

 

 

Wij zijn alvast laaiend enthousiast! Benieuwd om zelf de wijnen van Mezzacorona te proeven? Je vindt ze exclusief bij Delhaize én op Antwerpen Proeft op 1, 3, 4 en 5 mei 2019!

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid