De verborgen parel van het Eilandje: UPTON

Food lovers, neem alsjeblieft een moment om de nonna van Gianfranco Van de Maele te bedanken. Zij is de muze van de bejubelde chef, die nu furore maakt in de Cadixwijk met UPTON. Het restaurant, dat ooit nog een bruine kroeg is geweest, nodigt iedereen uit met zijn open keuken en warme elementen. Tegelijkertijd ademt het culinaire paradijs een less is more inrichting uit die perfect bij de kaart past. Schuif samen met ons aan bij de laatste nieuwe aanwinst van het Eilandje!

Niet alleen parmigiana, maar ook paksoi

Met een voornaam als Gianfranco verwacht je meteen het ene na het andere gerecht dat ondergedompeld is in de Italiaanse roots van de chef. We zien inderdaad meteen een paar smakelijke pasta’s op de kaart (gnocci met makreel, iemand?), maar het wordt al snel duidelijk dat Gianfranco zijn culinaire koers niet heeft laten bepalen door zijn afkomst. Sterker nog: hij zoekt zijn inspiratie soms aan de andere kant van de wereld. Die Aziatische toetsen heeft je bord te danken aan Gianfranco’s tijd bij La Cime in Japan. 

Buitengewoon én betaalbaar

Wij hebben een zwak voor lekker eten waar je je maandloon niet mee kwijtspeelt. Op dat vlak stelt UPTON ons niet teleur, integendeel: je geniet er van een lekkere lunch voor €30. The whole sha-bang en dus de viergangenmenu krijg je al voor €55. Niet slecht, als je de gerechten ook durft opeten tenminste: alles wordt hier namelijk zo mooi geserveerd, dat je het kunstwerk amper durft te verpesten. Ons advies: eerst een mooie foto maken om op je socials mee te pochen en daarna alles schaamteloos naar binnen spelen.  

Kort samengevat: UPTON is razendsnel aan het uitgroeien van een verborgen parel tot een gevestigde waarde in de Cadixwijk. Wij zijn al overtuigd – nu jij nog. Laat je snel zelf culinair verwennen door Gianfranco en zijn team en be amazed! 

Restaurant UPTON, Napelsstraat 42, Antwerpen, di-do 12h-14h & 19h-21h, vrij 12h-14h & 19h-21h30, za 19h-21h30, zo-ma gesloten.