De glazen bol van Tasting Club: dit eten en drinken we in 2019

Dat een gloednieuw jaar altijd gepaard gaat met nieuwe trends, is ook bij food & drinks niet anders. Als je al dacht dat pokébowls en de toenmalige bubble tea al immens vooruitstrevend waren, hou je dan maar vast aan de spreekwoordelijke takken van de bomen want ook in 2019 zal je heel wat unieke dingen op je bord – of in je glas – terugvinden.

Veggies en vegans

Ongetwijfeld zijn er afgelopen jaar steeds meer personen in jouw omgeving voor de vegetarische levensstijl gegaan. De die-hards zullen dan weer in vegans transformeren. In het nieuwe jaar zullen steeds meer personen voor de plantbased lifestyle gaan dankzij het alsmaar groter wordende assortiment aan plantaardige producten. Dankzij de stof ‘heem’ – wat ervoor zorgt dat producten die typische vleessmaak krijgen – zal zelfs de rasechte carnivoor met plezier zijn vlees even aan de kant zetten.

Eetbare presentatie

We eten voor een groot deel met onze ogen. Iets dat ook in 2019 niet anders zal zijn. De focus op mooie extra’s op jouw bord zal naar het volgende niveau getrokken worden. Hoe? Er zullen steeds meer eetbare bloemen, lavendeltakjes en infused ijsblokjes opduiken. In dat laatste kan je trouwens jouw creativiteit volledig de vrije loop laten gaan. Deze immens Pinterestachtige ice cubes worden gevuld met fruit – denk aan blauwe bessen en frambozen –, maar ook kruiden zoals tijm of munt kan je hierin verwerken. Wedden dat jouw cocktails vanaf nu extra gesmaakt zullen worden?

Exotische Instagram

Onze Vlaamse smaakpapillen zullen zich even moeten aanpassen aan de smaken van de Pacific Rim – het gebied dat zich uitstrekt van Azië tot Oceanië alsook de westkust van Noord- en Zuid-Amerika –. De inktvis en garnalenpasta zullen je om de oren vliegen, maar ook opvallende vruchten zoals guave, passievrucht en dragonfruit zullen jouw Instagramfeed – en eetpatroon – van extra kleur voorzien.

Say yes to hennep en cannabisolie

Toegegeven, deze trend stond in 2018 al even in zijn kinderschoenen. Niet zo onlogisch als je weet dat heel dit gebeuren zich wat in de grijze zone bevindt in onze Belgische wetgeving. Het is dus nog even afwachten of we deze trend snel in de winkelrekken zullen terugvinden.

Next level ice cream

Zin in een ijsje op een warme zomerdag – of wanneer dan ook, we don’t judge – ? Stap dan even af van het traditionele bolletje mokka of pistache. Vanaf nu kan je jouw sugar cravings stillen met ijs op basis van avocado. Geen nood, ze komen in varianten als mint chocolate chip, deep dark chocolate en simply lemon. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Iedereen Bob

Steeds meer en meer millenials zijn niet alleen bewuster met voeding bezig, maar ook hun alcoholconsumptie krijgt een flinke 2.0 versie. Zo winnen de non-alcoholische spirits en mocktails aan populariteit. Misschien hebben de hippe foodtrucks en fancy garnering hier iets mee te maken?

Moet er nog brood zijn?

Heb je het al een tijdje gehad met die standaard boterham en ben je opzoek naar een alternatief met een internationaal kantje? Dan kan je dit jaar jouw hart volledig ophalen met ‘manakish’. Een soort platbrood opgevuld met tijm, kaas of gehakt. Een lekkernij uit Libanon waar ook wij ongetwijfeld geen genoeg van zullen krijgen!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid