De drie beste foodshows van 2019 vond je niet op tv, wél op TikTok

Food food food! Hoewel er de laatste jaren enorm veel zendtijd gespendeerd is aan voeding, zijn de beste foodshows daar niet meer te zien. Die vind je nu terug op de app TikTok, waarop jongeren korte muziekvideo’s –  en nu dus ook foodvideo’s – maken en delen.

Live tv-kijken: het is niet meer van deze tijd. Uitgesteld kijken op je gsm, tablet of laptop wint steeds meer aan populariteit. Zo ook voor foodshows, waarvan je de beste tegenwoordig op de app TikTok vindt. 2019 was hét jaar van dit sociale videoplatform dat bekend is om zijn brede gamma aan micro-clips, vaak ingesteld op songs waarvan het TikTok-succes vervolgens het succes van de echte clips vaak overstijgt.

Shoot food!

Opvallend aan al deze TikTok-muziekvideo’s: de grote hoeveelheid food videos. Niet verwonderlijk gezien lekker eten een grote rol speelt in het dagelijkse leven van jongeren. Voedsel is onze brandstof, maar het kan dus ook het onderwerp van je video zijn. Sommige food-TikToks van dit jaar waren even grappig, raar of gewaagd als je zou verwachten van gewone TikTok-video’s. Tasting Club presenteert: onze top 3 van favoriete foodvideo’s in 2019.

1. Broodje met 10 burgers

Een goed voorbeeld is deze onverschrokken jongeman die een broodje met 10 burgers erop verslond op camera.

2. Kombucha

Toevallige memes zoals het iconische Kombucha-meisje: wij zijn fan! Haar reeks snelle gezichtsuitdrukkingen na een slokje kombucha, een gefermenteerd drankje, veranderde haar in een mum van tijd in een social media-ster.

3. Ananas hack

Afgezien van de typische grappen, waren er veel food-TikToks over de bereiding van voedsel in pakkende clips of misleidende instructievideo’s. Neem bijvoorbeeld de bedrieglijk eenvoudig ogende hack om stukjes vruchtvlees uit een ananas te trekken.