De Coca-Cola familie breidt uit met ‘Signature Mixers’ voor de ideale cocktail

Wie Coca-Cola hoort, denkt spontaan aan de Kerstman die tijdens de koude wintermaanden de TV opvrolijkt. Of aan de veel te knappe man die ‘per ongeluk’ cola morst en zijn T-shirt helaas moet uittrekken. Wat het frisdrank merk ook in je oproept, het tovert om een of andere bizarre reden steeds een glimlach op je (light) gezicht. En guess what? Ook diegenen die niet vies zijn van een energiedrankje op tijd en stond, kunnen hun hart ophalen.

Met zijn 133-jarige bestaan is de frisdrank giant Coca-Cola niet meer weg te denken uit onze winkelrekken én uit onze cocktails. Het merk gaat nu nog iets verder in het creëren van die ideale cocktail mix. Coca-Cola daagde barmannen- en vrouwen van over heel de wereld uit om met meer dan 200 ingrediënten een ideaal drankje te creëren dat je kan combineren met dark spirits.

 

Vier Signature Mixers

De Coca-Cola ‘Signature Mixers’ reeks bestaat momenteel uit vier drankjes: Smoky, Spicy, Herbal en Woody. Ze zijn ontworpen om te combineren met dark spirits zoals whisky, tequila of rum. Wat de Signature Mixers nog net dat tikkeltje specialer maakt, zijn de glazen Hutchinson flesjes. Het is de voorganger van het flesje dat we instant aan de frisdrank linken. Want soms mag het al eens out of the box zijn. 

 

1. ‘Smoky’ door Max Venning

Flesje Coca-Cola Smoky mixer.

‘s Wereld eerste ‘zoutsommelier’ en eigenaar van Bar Three en Three Sheets in Londen, Max Venning is de bedenker van de ‘Smoky’. De basis van deze mixer bestaat uit warme kruiden, Perubalsem en ambrette. Deze smaken worden getemperd door toetsen van gedroogd fruit, abrettezaad en ylang ylang. Door de intense aroma’s van eik, is dit drankje ideaal om te mixen met een premium whisky of een kruidige rum. 

 

2. ‘Spicy’ door Adriana Chía en Pippa Guy 

Flesje Coca-Cola Spicy Signature Mixer.

Deze dames uit respectievelijk Barcelona en Londen zorgden voor de ‘Spicy’ mixer. Zoals de naam het al doet vermoeden is deze drank redelijk pittig. De mix bestaat uit, hou je vast, jalapeño’s (!!), gember, limoen, geurige rozemarijn en aromatische jasmijn. Ideaal om te combineren met een kruidige of zoete whisky, een goudgele tequila of een gekruide rum.

 

3. ‘Herbal’ door Antonio Naranjo

Flesje Coca-Cola Herbal Signature Mixer.

Deze Cubaanse bartender ging voor een fris en fruitige mix. De ‘herbal’ is een verfrissend drankje met tonen van citroengras en aardse smaken van de plant Afrikaantje en dillezaad. Aan de basis ligt een heerlijk frisse bloemenmix. Je kan de ‘Herbal’ best drinken in combinatie met een amberkleurige whisky of een rum.

 

4. ‘Woody’ door Alex Lawrence 

Flesje Coca-Cola Woody Signature Mixer.

De laatste Signature Mix is er een aan de hand van mixoloog Alex Lawrence. De ‘Woody’ is een mix van yuzu, aromatische basilicum en patchouli. Het lichte, verfrissende drankje past perfect bij de zoete tropische smaken en toetsen van hout in een gouden rum of een houtachtige tot rokerige whisky. 

 

Je kan de Signature Mixers vanaf juni 2019 uitgebreid proeven in een aantal Belgische bars. Wanneer ze in de winkelrekken zullen liggen, is nog niet bekend.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid