De bubbels van Perelada in een nieuw jasje: are you blue or rosé?

Ken jij het Spaanse wijnhuis Perelada al? Misschien doet de naam niet meteen een belletje rinkelen. Maar de kans is groot dat je de Spaanse cava zonder het te weten wel al eens gedronken hebt. Het is namelijk een van de meest verkochte cava’s in België! Cava as it should be!

Wijnhuis Perelada ligt in het mooie, glooiende landschap van de Spaanse gemeente Gerona, ten Noorden van Barcelona. In dit prachtig wijnkasteel maakt Perelada al drie generaties lang kwaliteitswijn: rode en witte wijnen, maar vooral de alom gekende cava! Dit bubbelende drankje staat garant voor kwaliteit en wordt dan naar traditie ook gemaakt op dezelfde manier als champagne.

Are you blue or rosé?

De meest gedronken cava is de Brut Reserva en de Brut Reserva Rosé die nu beide in een nieuw jasje gestoken worden. Ze krijgen een vette knipoog naar het fameuze festival dat jaarlijks de zomer in het kasteel van Perelada kleurt: Castell de Peralada Festival (btw ook een aanrader als vakantie to do). Je vindt de cava’s nu terug als Perelada Blue Festival Brut Reserva en Perelada Rosé Festival Brut Reserva met nieuwe labels. Wij hebben ze alvast ook even voorgeproefd om onze favoriet te bepalen!

 

Blue Festival Perelada fles.

Blue Festival

Een blend van de traditionele cavadruiven xarel-lo, macabeo en parellada. De cava is licht strogeel van kleur en toont stevige bubbels. In de neus is hij fruitig met zachte florale toetsen. Accenten van witte perzik en groene appel volgen snel. In de mond is hij crispy met citrussmaken. Op het einde een subtiele perzik en zachte brioche. De crispy aciditeit geeft de cava extra fraîcheur.

 

 

 

 

Rosé Festival Perelada fles.

Rosé Festival

Een blend van garnacha, pinot noir en trepat. Hier is de kleur helder zalmroze, in de neus vertoont hij accenten van zacht rood fruit. In de mond is hij toegankelijker dan de Blue Festival, zachtere bubbels ook. Frisse en fruitige toetsen van aardbei en framboos domineren de cava, met op het einde zachte citroenzeste. Fruitig in de afdronk.

Leuk weetje: de rosé cava was de favoriet van Spaans kunstschilder Salvador Dalí. Ja, die van de maskers van de serie Casa De Papel.

 

 

 

Benieuwd om ze zelf te proeven? Je vindt de cava’s exclusief bij Delhaize én op het culinaire festival Antwerpen Proeft op 1, 3, 4 en 5 mei!

 

Tekst: Yannick Hillen van wijnblog Wijnbovenwater.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid