De Belgische Beer Awards: op wie stem jij?

De Belgische Beer Awards zijn een initiatief van Tim, Bert en Roeland. Die laatste twee maakten in 2012 de bedenking wat nu eigenlijk dé beste Belgische bieren zijn. Want het moet gezegd worden: in het aanbod aan internationale prijzen vindt een kat haar jongen niet meer terug. Ondertussen is het project uitgegroeid tot een ruime databank én een eigen online verkiezing.

De Belgische Beer Awards moet je dus opsplitsen in twee luiken. Enerzijds is er een gigantische online databank met daarin alle Belgische bieren die ooit ergens een award hebben gewonnen. Dat overzicht wordt ook aangevuld met personen, boeken, restaurants… Je kan zoeken via tal van parameters. Kortom: iets leuk om eens in rond te snorren.

Anderzijds is er het digitaal festival. Digitaal, dat betekent: er wordt niet met een grote groep mensen samen geproefd en gejureerd. Er is geen geselecteerde jury, wel kan iedereen online stemmen. Iedereen, dus ook jij. Dat kan makkelijk via de website van Beer Awards. De winnaars worden later gekroond tijdens een leuk event.

Wat zijn jouw favorieten?

De stemperiode voor de Beer Awards loopt van 1 tot 24 december. Je kan in tal van stijlen stemmen op Belgische bieren. Daarnaast zijn er nog tal van andere categorieën zoals beste bierbar, beste bierfestival en beste bierwebsite. De winnaars van de voorbije jaren kan je hier bekijken. Stem jij mee? Dan maak je bovendien kans op een prijs.

Meedoen is de boodschap

Online stemmen is altijd leuk… omdat het zo makkelijk is. Klik en klaar. In veel categorieën is m’n keuze snel gemaakt (túúrlijk is Orval het beste amberkleurige bier van ≤ 6,5%). In andere categorieën is het wikken en wegen. En proeven. Neemt iedereen elke keuze heel serieus? Waarschijnlijk niet. Maar dat bekent niet dat jij er geen big deal van mag maken en er – met een Orval in de hand – over kan discussiëren met vrienden.

Overtuigd? Breng dan hier je stem uit voor 24 december!