Collab van jewelste: sterrenchef Peter Goossens doet het met Dim Dining

Ken je dat gevoel? Je zit in een geweldig restaurant te genieten van het overheerlijke gerecht dat je voor je neus getoverd krijgt, de setting zit goed net als de muziek en je denkt dat het allemaal niet beter kan worden? Think again, want de gastronomische Antwerpse resto Dim Dining heeft een collab – dat is het hippe woord voor ‘samenwerking’ – met niemand minder dan sterrenchef Peter Goossens.

Dat we bij Tasting Club fan zijn van Dim Dining, kon je al in dit artikel lezen. Dat ze vernieuwing hoog in het vaandel dragen, laten ze opnieuw merken door de keuze voor een samenwerking met niemand minder dan Peter Goossens. Je kent hem ongetwijfeld als chef van Hof Van Cleve, maar ook als jurylid in het VTM-programma Mijn popup restaurant.

 

Sterrenchef Peter Goossens. © Robbie Depuydt

Stevige dosis lef en durf

Dat de keuze een stevige dosis lef en durf laat zien van de hotspot aan de Antwerpse Vrijdagmarkt, hoeven we je niet te vertellen. De zeer jonge en al even getalenteerde ploeg – bestaande uit chefs Simon Van Dun en Yuki Kimura – leggen deze maand de lat nóg hoger dan anders al meer dan het geval was. Het is dan ook niet meer dan logisch dat door de handen in elkaar te slaan met chef Peter Goossens er een bijzonder menu het levenslicht zag. De enige driesterrenchef van België ontwikkelde hiervoor exclusief twee gerechten.

Tijdens het uitwerken van deze dishes werd de ervaring en expertise van Goossens gedeeld met het talentvolle team van Dim Dining. Wij bij Tasting Club kunnen ons alvast levendig inbeelden dat het een en al magie geweest zal zijn wanneer je zulke grote talenten samen in een keuken plaatst. En dan hebben we het nog niet eens over de overheerlijke gerechten die ontstaan op zulke momenten. Krijgt er nog iemand het water in de mond? Nee, alleen wij?

 

© Robbie Depuydt

Creativiteit van topniveau

Dim Dining staat gekend voor de Aziatische keuken met een Westerse twist. Net om die reden is de samenwerking tussen de twee – toch wel zeer tegenovergestelde – keukens niet zo evident. Om je even gerust te stellen, vertelden het team van Dim Dining ons het volgende:

“Zijn interpretatie van Aziatische ingrediënten en de niet voor de hand liggende combinaties hebben ons enorm geïnspireerd. Het was dan ook exact die frisse wind die ons ze interessant leek aan de samenwerking, ende culinaire creativiteit van topniveau die er uit volgde, inspireerde ons nog meer dan we hadden durven dromen.”

 

Chef Simon Van Dun van Dim Dining naast Peter Goossens. © Robbie Depuydt

Het menu is beschikbaar tot en met 1 juli, zowel tijdens de lunch- als avondservice. Je kan best wel reserveren aangezien het hier over een korte periode gaat.

Dim Dining, Vrijdagmarkt 7 2000 Antwerpen.