Blend 32: Mix van Belgische en Japanse keuken in Hilton Hotel

Op de Antwerpse Groenplaats heeft het befaamde Hilton Hotel een nieuw restaurant geopend: Blend 32. De populaire Belgische klassiekers blijven er op de kaart staan, maar met Blend 32 voegt de hotelketen daar nu nog een uitgebreid barconcept en Japanse gerechten aan toe.

De Groenplaats zonder het Hilton Hotel is zoals Antwerpen zonder de Meir. Op deze prominente plaats opent de hotelketen het restaurant Blend 32, waarvan de 32 verwijst naar het adres van het hotel. Na vijf jaar de thuis te zijn van Brasserie Flo, vond het Hilton Hotel dat het tijd was voor vernieuwing, want stilstaan is achteruitgaan. Door te werken met lokale en duurzame producten, zorgt Blend 32 nu voor een geheel nieuwe beleving. Het resultaat: een mix van de Belgische keuken en de Japanse cuisine. Voorts staan er ook verschillende vegan gerechten op de kaart.

Belgium meets Japan
De Japanse invloeden vertalen zich in verfijnde kleine gerechtjes die perfect bij een lekkere cocktail van de uitgebreide aperokaart passen. Onze favoriet op het menu is de confusion ‘inside out rolls’. Door het overaanbod aan sushi besloot Blend 32 zich te onderscheiden van al de bestaande sushirestaurants door een twist te geven aan de Japanse rijstrol. Deze confusionrolls zijn sushi met telkens een link naar de Belgische keuken. Denk aan sushi met witloof en Breydelham, met noordzeegarnalen, filet d’anvers of gerookte rivierpaling.

Live cooking

Axel Gils zal het vernieuwde concept in goede banen leiden. Wat daar zeker bij kan helpen: zijn ervaring bij Viki Geunes in ’t Zilte. Een extra dimensie aan je restaurantervaring krijg je door de live cooking style, waarbij alle gerechten aan de bar worden klaargemaakt. Niet zo’n fan van de Japanse keuken? Wees dan gerust: de populaire Belgische gerechten van Brasserie Flo blijven op de kaart staan. Als toemaatje maken de chefs de klassiekers zoals steak tartaar of crêpe suzette zelfs gewoon vers aan je tafel. Live cooking, showcooking, Blend 32 heeft het allemaal!