bier

Bier, a love story

België telt twee rivaliserende families: Duvel Moortgat en Alken-Maes. Het zit er vaak tegen tussen beide, zeker wanneer ze hebben gedronken en de vorst van België zei de twee CEO’s al meermaals dat het gedaan moet zijn. Ook in België wil graaf AB InBev graag een fusie met Desperados, de zoetste telg van Alken-Maes. Maar zij vindt zichzelf nog veel te jong om te fusioneren. Ze wil eerst nog veel reizen en misschien zelfs een jaar in Mexico studeren.

De CEO van Alken-Maes organiseert een groot feest. Er loopt echter iets mis met de Facebook invites. Zo krijgt ook Vedett van de familie Duvel Moortgat de vraag of hij wil komen. Hoewel Vedett een Duvel Moortgat is, gaat hij toch naar het feest – vermomd als een Mort Subite. Daar wordt zijn aandacht getrokken door de sprankelende Desperados… en Desperados is ook onder de indruk van Vedett.

Plots wordt Vedett herkend door Grimbergen, een nare neef van Desperados. Grimbergen meldt het voorval aan de CEO van Alken-Maes en stelt voor de ongewenste gast met het leeggoed buiten te zetten. Maar de CEO wil geen drama en laat het zo.

De (verboden) liefdesverklaring

Na het feest betreedt Vedett de brouwerij van Alken-Maes waar hij Desperados bij een raam ziet staan. Ze verklaren elkaar de liefde. Maar de CEO van Alken-Maes zal hun fusie nooit goedkeuren! Vedett trekt de dag erna naar zijn strategisch adviseur met de mededeling dat hij vandaag wil fusioneren met Desperados.

Ondertussen gaat de consulente communicatie van Desperados op zoek naar Vedett. Ze vindt hem op café met zijn vrienden Maredsous en La Chouffe. De consulente zegt tegen dat Desperados ze moet fusioneren met graaf AB InBev, een veel betere partij, maar ondanks alle tequila in haar lijf zegt Desperados dat zeker niet te doen.

Vedett bezorgt de consulente een bericht voor Desperados: hij wil haar bij zijn strategisch adviseur ontmoeten om te fusioneren. Zo gebeurt het. Vedett en Desperados worden één.

Toen het glas brak

Later die dag ontmoeten Vedett en zijn vrienden de gevaarlijke Grimbergen op straat. Er ontstaat een gevecht en La Chouffe zijn flesje breekt. Vedett is kwaad. Hij daagt Grimbergen uit en na een lange strijd bekoopt ook Grimbergen zijn daad met een glasbreuk.

Vedett trekt naar zijn strategisch adviseur en hoort dat de vorst van België hem heeft verbannen tot de exportafdeling. Desperados hoort het nieuws van haar consulente en neemt emotioneel afscheid van Vedett die naar Nederland vlucht.

De CEO van Alken-Maes en AB InBev spreken af dat de fusie tussen AB InBev en Desperados over drie dagen zal plaatsvinden. De strategisch adviseur van Vedett komt dat te weten. Wanneer hij Desperados ziet, geeft hij haar nóg meer tequila en valt ze in slaap. Zo lijkt ze dood te zijn op de dag van de fusionering met AB InBev.

De dramatische gebeurtenis

De fusie gaat niet door en Desperados wordt opgebaard in de giftshop van de familie Alken-Maes. Vedett krijgt foutief het nieuws dat zijn grote liefde gestorven is. Vedett besluit vergif te kopen en naar België te reizen om afscheid te nemen van Desperados.

In de giftshop komen Vedett en AB InBev elkaar tegen. Er ontstaat een gevecht en AB InBev gaat failliet. Daarna neemt Vedett vergif in en gaat hij naast de – volgens hem – dode Desperados liggen.

Wanneer Desperados wakker wordt, ziet ze dat Vedett dood is. Ze besluit zelfmoord te plegen door aan zijn kroonkurk te likken. Het gif doet zijn werk. Daarna verschijnt de vorst van België samen met de CEO’s van Alken-Maes en Duvel Moortgat. Hij maakt zich kwaad, waarna de twee grote bazen hun rivaliteit begraven en vrede sluiten… En de rest geschiedde.