Belgische zusters maken shampoo van trappistenbier

Shampoo op basis van olijfolie, mango, noten, banaan, kokosnoot,… Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. We kunnen dus wel spreken over een overaanbod. Maar de kans is groot dat je van deze shampoo nog nooit hebt gehoord: trappistenbiershampoo.  Vanaf nu was jij je haar met Westmalle Dubbel – toch als het van de kloosterzusters van de abdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth in Brecht afhangt.

Als het om ons haar gaat, zijn we allemaal bijzonder voorzichtig. Onze coupe verdient enkel het allerbeste. Niet elke shampoo is dus goed genoeg. Maar een shampoo van trappistenbier? Daar wilden we wel meer over weten. De zusters van de Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth in Brecht produceren al meer dan 50 jaar zeep- en schoonmaakproducten onder de naam TRAPP. Allemaal goed en wel, maar nu hebben ze echt een wereldprimeur te pakken: nergens anders ter wereld is er een trappistenshampoo te koop.

Wetenschappelijk bewezen

De gedachte om je haar te wassen met bier doet misschien wel je wenkbrauwen fronsen, maar de wetenschap is het erover eens dat dit goed is voor je haar. Onderzoek van het Instituut Meurice toonde namelijk aan dat bepaalde stoffen in bier het natuurlijke volume van haar stimuleren en het haar glanzig maken. Het bier beschermt de haren zelfs tegen veroudering en heeft een antibacteriële werking. Ook de vitaminen en mineralen hebben positieve effecten voor het hoofdhaar en de huid.

Het beste van twee schuimende tradities samenbrengen

De zuster vertelt dat deze unieke trappistenshampoo gewoon is wat je krijgt als je twee schuimende tradities samenbrengt. De shampoo bevat voor tien procent het trappistenbier Westmalle Dubbel. De licht geparfumeerde shampoo met conditioner-effect heeft ook dezelfde bruine kleur als het bier. En de shampoo blijkt aan te slaan, want mensen zakken zelfs helemaal van Zweden naar hier om de shampoo te kopen.

De trappistenbiershampoo is te koop in de Abdijwinkel in Brecht of online.