Bye bye basic iced latte, hello Coffee Tonic

Uitgekeken op je standaard iced latte of als je écht al eens durft: een iced chai latte met plantaardige melk? Goed nieuws! Nu de zomer weer tot leven komt, duiken er ook weer veel trends op. Which means dat jij vanaf nu op zomerse en bloedhete dagen je nodige dosis koffie naar binnen kan werken in de vorm van… Coffee and tonic. Oh yes, it’s a thing. 

 

The Rock Mtv Awards 2019 GIF by MTV Movie & TV Awards - Find & Share on GIPHY

Als je hierdoor al immens gefrustreerd bent met als geldige reden: ‘dat iedereen is een beetje normaal doet, in plaats van altijd zo mega speciaal’, mag je schaamteloos de schuld geven aan de Zweedse – want hoe kon het ook anders, toch? – roaster Koppi. Hij serveert de Kaffe Tonic al enkele jaren, maar sinds kort kan je het drankje wereldwijd spotten in gespecialiseerde koffiebars. Want tja, het vraagt dan ook heel wat talent om de ijskoffie upgrade tot een goed einde te brengen. #not.

Next level cold brew

Wat je nodig hebt voor dit hippe zomerdrankje? Simpel: je favoriete espresso of basic kop koffie en tonic. We moeten wel even toegeven: nadat we op de redactie de eerste schok verteerd hadden en we wat beter onze research begonnen te doen, konden we ook wel de  schoonheid van het drankje waarderen. Het moment dat de koffie met de tonic begint te versmelten, het zou zo een attractie in Disneyland Paris kunnen zijn.

Als je al eens wat vaker in een koffiebar vertoefd, hippe vrienden hebt of immens coole bloggers volgt op social media, zul je ongetwijfeld al een keertje gehoord hebben over het fenomeen ‘cold brew’. Verre van lekker, want het is gewoon pure koffie met ijsblokken. Maar ach, zolang het hip en trendy is hoor je niemand klagen. Alles voor #thegram. De Coffee Tonic zou dus het tweelingbroertje kunnen zijn van de Cold Brew, maar dan wel net dat deel van de tweeling dat de goede looks heeft meegekregen. Because, tonic.

How to: de cold brew 2.0

Ben je geen stadsmus en heb je ook niet echt de moed gevonden om iedere hippe koffiebar met veel zelfvertrouwen binnen te wandelen om je zo’n hip zomerdrankje te bestellen? Dan mag je jezelf even gelukkig prijzen dat het zo immens makkelijk zelf te maken is: kies jouw favoriete coffee blend – ohja, het krioelt hier op de werkvloer van de hipsters. Vandaar dat we helemaal mee zijn met het vakjargon van de hippe jeugd – en favoriete tonic et voilà.

Cheers, op de zomer!

Fritz Lang Coffee GIF - Find & Share on GIPHY

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid