Antwerpen heer en meester tijdens Venuez Hospitality Awards

Maandag 2 december zijn in Knokke de Venuez Hospitality Awards uitgereikt. Deze felbegeerde prijzen zetten Belgische ondernemers die vernieuwend zijn in de hospitality sector in de bloemetjes. Bij deze awardshow kwam Antwerpen als grote winnaar uit de bus met 6 van de 13 prijzen. Provincie Antwerpen sleepte zelfs een totaal van 9 prijzen in de wacht.

Voor het zevende jaar op rij vonden op maandag 2 december de Venuez Hospitality Awards plaats in Grand Casino Knokke. Het is dé awardshow om hospitality ondernemers te belonen voor hun harde werk. Venuez, het vakblad voor de hospitality sector, stelde een veertienkoppige jury samen bestaande uit pioniers uit de hospitality sector zoals trendwatcher Kate Stockman en tv-gezicht Wim Ballieu. Nieuw dit jaar was de publieksprijs waarop alle genomineerden kans maakten.

Antwerpen aan de top

De Venuez hospitality awards staan in het teken van creativiteit en innovatie binnen de Belgische hospitality wereld en daarin bleek de provincie Antwerpen de centrale figuur. Buiten de beste bar/cocktailbar in Brussel (Café Flora), het beste Food & Drinks concept (Door73) en beste hotel design (Pillows Grand Hotel Reylof) in Gent en het beste hotelconcept in Genk (Hotel Zuid), gingen alle andere 9 prijzen naar de Provincie Antwerpen. De stad Antwerpen zelf blijkt hierbij ook de sleutelfiguur met 6 van de 13 prijzen op zijn palmares.

Binnen de provincie Antwerpen mocht Mechelen 2 awards op zijn naam schrijven: het beste restaurantconcept (Magma) en het beste coffee inspired concept (Grá). Restaurant Casello in Schilde kreeg de ‘People’s Choice Award’ voor hun fine dining. In de stad Antwerpen zelf ontving de hippe zaak Midori de prijs voor ‘Best Fast & Casual Concept’, restaurant Lewis won ‘Best Restaurant Design’ en de ‘Best Bartender’ was Dylan Beckers van Cocktails at Nine. Het innovatieve woonproject Yust sleepte de prijs van ‘Best Hospitality Concept’ in de wacht.

Prijzenbeest August

Het Antwerpse restaurant August, dat in november van Gault&Millau al een mooie score van 15 punten kreeg, sleepte zelfs 2 prijzen in de wacht. Het restaurant van Nick Bril dat nog maar 8 maanden open is, ontving de prijs voor ‘Best hospitality design’ voor het indrukwekkende interieur. De bekende architect Vincent Van Duysen toverde het voormalig Augustinessen-klooster om tot een stijlvol hotel en restaurant. August sleepte in zekere mate ook nog een tweede prijs in de wacht, namelijk die van ‘Entrepreneur of the year’. Hotelier Mouche van Hool ontving die prijs omdat ze heel het project August in goede banen had geleid.