Chocolade

Antwerp Chocolate Week: al dit heerlijks mag je verwachten

Tranen van geluk en een vreugdedansje, want het is weer tijd voor de zaligste periode van het jaar: de Antwerp Chocolate Week. Dat wil zeggen een hele week lang chocolade verorberen zonder schuldgevoel, yes please. Vrijdag 8 maart staat alvast met stip in onze agenda want vanaf dan kan je bij 35 deelnemende chocolatiers terecht om hun lekkerste creaties te proeven. Wij voelen de sugar rush al komen, but we don’t care!

Nog vier nachten slapen en dan is het chocolate o’clock. Van 8 tot en met 17 maart is het Antwerp Chocolate Week. Een week lang zet Antwerpen zijn chocolatiers in de kijker. Dat doen ze in de vorm van een proefroute waar er 35 mogelijke stops zijn. Je bent natuurlijk niet verplicht om overal langs te gaan. We judgen zeker niet als je dat wel zou doen, maar wij bij Tasting Club stoppen niet tot we ze alle 35 geproefd hebben! Chocolate till you drop!

De Chocolate Pass voor de Antwerp Chocolate Week.

Chocolate pass

Er valt geen Golden Ticket te winnen of een uitnodiging van meneer Willy Wonka himself.  Om ergens te kunnen proeven, moet je uiteraard betalen. Dat kan in de vorm van een Chocolate Pass, om het toch nog enig Charlie and the Chocolate Factory gehalte te geven. De pas die bestaat uit tien coupons, waarvoor je zo’n tien euro neertelt. Als je heel goed kan rekenen, is dat dus 1 euro per coupon. Maar je krijgt er wel heel wat voor terug! Wij zetten onze favoriete deals even op een rijtje.

  1. Sjokolat – 2 coupons: 5 pralines
  2. Cross Roast Experience Store – 1 coupon: een koffie en Neuhaus praline
  3. Quetzal – 2 coupons: 1 warme chocolademelk met 4 verschillende soorten chocolade

Je kan de Chocolate Pass kopen bij een van de deelnemende chocolatiers of bij de Dienst Toerisme Stad Antwerpen op de Grote Markt of in het Centraal Station. Bij aankoop krijg je ook nog een brochure met informatie over de deelnemende chocolatiers én een inkomkaart voor de tentoonstelling Chocolat Martougin twv 7euro. Is dat een koopje of een koopje? We dachten het wel!