Alleen eten is ongezond

Iedereen eet wel eens op z’n eentje, maar heb je er ook al bij stilgestaan dat dit eigenlijk bijzonder ongezond is?

Meer en meer mensen wonen alleen en eten dus ook alleen. Met enkele muisklikken heb je tegenwoordig al snel een maaltijd online besteld, die ze dan bij jou komen leveren en die je dan op je dooie gemak met een film of serie alleen opeet. Alleen dineren is minder een roep om hulp en meer een teken van onafhankelijkheid en zelfzekerheid. Maar alleen eten brengt ook ongewilde gevolgen met zich mee.

Blame the smartphone

Eén van de boosdoeners is onze moderne technologie, meer bepaald de smartphone. Als we dan al eens samen eten gebeurt het te vaak dat niemand iets zegt en ieder gewoon op zichzelf bezig is met zijn smartphone. Onze smartphone koppelen ons los van elkaar en creëren een wereld waarin alleen eten de norm is. Fastfood wacht om rechtstreeks aan onze bureau te worden afgeleverd, zonder het huis of kantoor te verlaten. Ondertussen stellen apps ons in staat om naadloos contact te maken met mensen aan de andere kant van de wereld ten koste van degenen die slechts op een boogscheut van ons vandaan wonen.

Alleen is maar alleen

Eenzaamheid is vandaag de dag één van de grootste problemen van onze maatschappij en alleen eten werkt dat dus alleen maar in de hand. Het kan zelfs leiden tot depressie en metabole ziektes zoals een hogere bloeddruk. Als alleen eten je negatieve gedachten en gevoelens verergert, kan het al helpen door initiatief te nemen om voedsel bij jou in de buurt te delen of gewoon door af te spreken met vrienden voor een gezellig etentje.

Sharing is caring

Jezus had gelijk toen hij het brood brak en aan zijn vrienden gaf: eten delen is enorm belangrijk. Bouwen aan een gemeenschap en duurzaamheid zijn de belangrijkste redenen om voedsel te delen. Voedsel delen kan je zelfs in verschillende stadia doen: van het verbouwen van voedsel, tot het bereiden en eten ervan, tot de distributie van het afval. Waar wacht je nog op? Foodsharing for the win!