Wijnbar

7 Vlaamse wijnbars die je zeker eens moet bezoeken

Nog geen plannen vanavond? Dan zal Tasting Club daar nu verandering in brengen. Hup, uit die luie zetel, we gaan het weekend afsluiten in stijl! Dat doen we in een wijnbar. Vlaanderen heeft heel wat gezellige plekjes waar je de lekkerste wijnen kan proeven. Tasting Club ging ze testen en zette de zeven leukste op een rijtje. Geen excuses, iedere provincie moest eraan geloven, dus er zit zeker iets tussen dat niet ver van jou is. 

1. Belgian Wines, Antwerpen

Belgian Wines

©️ Belgian Wines

Deze gezellige wijnbar ligt in hartje Antwerpen. Zoals de naam het al verklapt, kan je hier terecht voor de lekkerste wijnen van bij ons. Belgian Wines streeft ernaar om iedere Belg eigenaar te maken van minstens één fles Belgische wijn. Als je nog geen fles in huis hebt, weet je dus bij deze waar je ze kan vinden. In de wijnbar, die aan de rand van het Theaterplein ligt, kan je wijnen proeven gecombineerd met verschillende kazen en charcuterie, uiteraard Belgisch. Ook de garnaal- en kaaskroketjes van Belgische makelij zijn uiterst aan te raden. Wil je meer weten over Belgian Wines? Lees dan zeker de Tasting Club review. 

Adres: Oudevaartplaats 24, 2000 Antwerpen
Meer info: https://www.belgianwines.com/

2. Cuvee, Brugge

Cuvee Brugge

©️ Cuvee

Deze kleine, gezellige wijnbar ligt in het pittoreske Brugge. In Cuvee heb je keuze tussen 15 natuurwijnen. Zo willen de eigenaars ambachtelijke wijnbouwers een duwtje in de rug geven. De wijnen kan je proeven in combinatie met tapa’s, kaas of een bord charcuterie. Gezelligheid en een ongedwongen sfeer staan hier volledig centraal. Da vindn widder bère!

Adres: Philipstockstraat 41 8000 Brugge
Meer info: http://www.cuvee.be/nl/

 

3. Ona, Gent

©️ Ona

Dat Gent heel veel gezellige bars kent, is geen geheim. Daar is Ona nog maar eens het bewijs van. De bar, uitgebaat door Ona & Arne, serveert authentieke Europese wijnen die gemaakt worden door kleine boeren. Hun missie is om door een persoonlijke aanpak iedereens favoriete glas wijn te vinden tussen het grote aanbod. Ona noemt zichzelf een plek om thuis te komen en te genieten van het goede leven. Daar kunnen wij ons helemaal in vinden!

Adres: Nederkouter 71, 9000 GENT
Meer info: https://www.ona.gent/nl

 

4. Divin by Sepi, Antwerpen

Divin by Sepi

©_kris_vlegels_0004

We kennen Sepideh natuurlijk nog allemaal als jurylid van Mijn Pop-uprestaurant. De prestigieuze gastronomiegids Gault & Millau verkoos haar in 2014 ook al tot sommelier van het jaar. Dat Sepideh een succesvolle vrouw is, moeten we dus niet meer benadrukken. De Iraanse heeft ook haar eigen wijnbar in Antwerpen-Zuid. Divin heeft een heel stijlvol, gezellig interieur. Een ideale locatie voor Wine en Dines. Interesse? Op donderdag 28 februari is er een Wine en Dine met Belgisch wijnmaker Dirk Hoet.

Adres: Verschansingstraat 5-7, 2000 Antwerpen
Meer info: https://www.divinbysepi.be/home

 

5. L’Aperi vino, Hasselt

L'Aperi Vino

©️ L’Aperi Vino

Als je in Hasselt bent, moet je zeker eens langsgaan bij L’aperi Vino. Zoals het in de naam verscholen zit, is dit een aperitief-wijnbar, geïnspireerd op de vele bars in Italië. L’aperi Vino is daarmee de pionier in Limburg. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kan je er terecht voor een Italiaanse aperitief: een glas alcohol naar keuze met gratis Italiaanse Stuzzichini (hapjes). Daarnaast heb je keuze tussen 34 verschillende wijnen en om de honger te stillen zijn er  Italiaanse en Spaanse charcuterieën die à la minute afgesneden worden.

Adres: Zuivelmarkt 20, 3500 Hasselt
Meer info: http://www.laperivino.be/

 

6. Baravins, Gent

Baravins Gent

©️ Baravins

Een tweede bewijs dat Gent toffe bars heeft. In Baravins heb je keuze tussen maarliefst 100 wijnen als je per glas drinkt en 220 wijnen per fles. Een tapje kan ook nooit zonder een hapje, dus serveert Baravins seizoensgebonden vlees-, vis- en veggiehapjes. Zeker een aanrader! Vree wijs! 

Adres: Pr. Thuysbaertlaan 8, 9160 Lokeren
Meer info: https://jean.eu/

 

7. Jean, Lokeren

Jean Lokeren

©️ Jean

Last but not least in ons lijstje is Jean. Naast de leukste naam, heeft deze Lokerse wijnbar ook een prachtig interieur. De wijnbar is gevestigd in een volledig gerenoveerd in herenhuis. Alles wat je met het blote oog kan zien in de bar, is trouwens te koop. Hoe handig is dat?! Jean heeft nog veel meer in huis: het is niet alleen een wijnbar, maar ook een delicatessenzaak en online shop. Wil je naast een glaasje wijn ook genieten van een heerlijk gerecht? Dan ben je bij Jean aan het juiste adres. Le goût du bonheur staat bij hen centraal. Ook wie graag eens de Lokerse specialiteiten wil proeven, kan bij Jean terecht.

Adres: Pr. Thuysbaertlaan 8, 9160 Lokeren
Meer info: https://jean.eu/