Daar is februari, oftewel: daar is Tournée Minérale weer! Tijd dus om alle alcoholische aperitieven om te ruilen voor een alcoholvrije variant. Gelukkig hoef je daarvoor tegenwoordig niet meer enkel met een glaasje water of een plakkerige fruitsap genoegen te nemen. Dat mocktails en andere non-alcoholische varianten in de lift zitten, maakt deze alcoholvrije maand vele draaglijker. Tasting Club zet zijn 5 favorieten op een rijtje zodat je nog altijd à volanté kan aperitieven!

Seedlip

© Seedlip

Seedlip staat bekend als de eerste non-alcoholische spirit en bestaat in drie versies: Spice 94 (Aromatic), Grove 42 (citrus) en Garden 108 (Herbal). Ze kunnen gecombineerd worden met tonic of gebruikt worden bij het maken van een heerlijke cocktail. Ze zijn te koop in gespecialiseerde drankenhandels en ook in de betere resto’s vind je ze terug.

Crodino

© Crodino

Dit non-alcoholisch Italiaans aperitief is al langer een vaste waarde in de alcoholvrije rekken. Deze bitterzoete drank is een combinatie van zuiver mineraalwater, zuidvruchten en fijne kruiden. Het doet zelfs wat denken aan een alcoholvrije versie van Aperol Spritz. Crodino smaakt heerlijk met goed veel ijs en wat zeste van sinaasappel.

Kombucha

© Golda

Deze gefermenteerde theedrank is aan een serieuze opmars bezig in ons land. Kombucha ontstaat door fermentatie van thee en suiker door lactobacil- en gistculturen. Kombucha komt in veel verschillende smaken en merken en zou beschreven worden als hét gezonde alternatief voor frisdrank. Daarnaast bevat kombucha ook een tal van gezondheidsvoordelen zoals; verbetering van de spijsvertering, zorgen voor een immuunboost en het zou een postief effect hebben op de huid.

Fentimans

© Fentimans

Fentimans bezit over een heerlijk assortiment van soft drinks met verrassende smaken zoals rose lemonade, Wild English Elderflower, Cherry Cola, etc. Ze hebben naast hun gamma van soft drinks ook een gamma van mixers die natuurlijk ook zonder de bijhorende gin gedronken kunnen worden. Hun ginger ale en ginger beer zijn het proberen trouwens meer dan waard.

Stassen

© Stassen

Deze fruitige ‘zero’ cider heeft door zijn hoge zoetigheid niet veel verschil met zijn alcoholische  variant. Dit heerlijke drankje is lekker verfrissend in de zomer en een goed alternatief voor bubbels als je houdt van een fruitige toets. Deze drankjes zijn op basis van appel Cider en komen daarnaast in verschillende smaken zoals perzik of bosvruchten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid