5 dingen die je nog niet wist over Ruby chocolade

Een van de foodtrends van 2019 is ongetwijfeld de nieuwe, roze Ruby Chocolade. Het  maakt die eeuwige keuzestress over welke chocolade het nu eigenlijk wordt niet alleen nog zwaarder – het was al ijsberen geblazen toen het alleen nog maar bij witte-, melk- of zwarte chocolade bleef –  het smaakt ook nog eens delish om het op zijn millenials te zeggen. Tasting Club zet maar wat graag 5 elementen over deze chocolade variant op een rijtje waarmee je ongetwijfeld kan uitpakken bij iedereen.

1. Oorspronkelijk uitgevonden door Barry Callebaut

Germany Chocolate GIF by US National Archives - Find & Share on GIPHY

Libeert veroverde met zijn ruby “diamanten” het hart van heel wat chocoladeliefhebbers waardoor de roze chocolade op de kaart werd gezet – indien we je interesse hebben aangewakkerd, het artikel over de ‘roze diamanten’ vind je hier terug. –. Toch waren ze niet de eerste. Het was Barry Callebaut die in 2017 voor het eerst de nieuwe chocoladesoort introduceerde. 

2. 13 jaar zwoegen en zweten

Neil Patrick Harris Wink GIF by bubly - Find & Share on GIPHY

Barry Callebaut deed er maar liefst de 13 jaar (!!) over om de ruby chocolade te creëren en te perfectioneren. Als je baas al zat te zeuren dat je wat te lang over dat ene rapport deed, het kon erger. 

3. Geen toevoeging van fruitsmaken en kleurstoffen

Katy Perry Love GIF - Find & Share on GIPHY

In een maatschappij waarin al onze voeding verre van natuurlijk te noemen valt, zit je met de vierde chocolade safe. Doordat er gewerkt wordt met ongefermenteerde cacaobonen  – die van nature een rood-roze kleur hebben – komen er geen kleurstoffen aan te pas. Het is ook om die reden dat de unieke smaak behouden wordt en het dus zijn fruitige en ietwat zurige smaak behoudt. Wedden dat dit sowieso van pas bij de eerstvolgende quiz?

4. Ruby Cacao bestaat niet

Jake Gyllenhaal No GIF - Find & Share on GIPHY

Net zoals draken, pegasussen en chicken nuggets met echte kip, is ook de ruby cacaoboon een verzinsel uit de bovenste schuif. De nieuwste soort chocolade wordt (waarschijnlijk, want de grootmeesters geven nooit hun geheimen prijs) gemaakt door een mix van verschillende bonen. Sorry to burst the bubble.

5. Je telt er een stevige duit voor neer

Cameron Crowe GIF - Find & Share on GIPHY

Ruby heeft zijn naam niet gestolen. Voor een tablet van 70 gram betaal je al snel een schamele 8 euro. Maar ach, voor de allernieuwste smartphone betalen we ook graag wat meer, toch?

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid