Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor de Paasbrunch? Geen zin om daarvoor uren in de keuken te staan? Met deze snelle dessertjes creëer je in nog geen 10 minuten tijd een heerlijk potje geluk voor iedereen. Of je kan ze uiteraard ook alle drie uitproberen en uitpakken met een lekker dessertbuffet! Let’s do this! 

 

Benodigdheden:

Voor 6 potjes vanillepudding met speculaas:

  • 1 zakje instant pudding van Dr. Oetker
  • 10 speculaasjes
  • 125 ml slagroom of slagroom uit een bus
  • paaseitjes en chocolade paashazen.

 

Voor 6 potjes mascarpone met aardbeien:

  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels bloemsuiker
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • aardbeien
  • 15 petit beurre koekjes

 

Voor 6 potjes chocoladepudding met banaan:

  • 1 zakje instant chocoladepudding van Dr. Oetker
  • een paar boudoirkoekjes
  • 2 bananen
  • een kopje koude koffie
  • een beetje slagroom

 

 

Werkwijze:

Voor de vanille potjes:

  • Steek de speculaas in een zakje.
  • Klop er eens goed op met een deegrol zodat er kruimels ontstaan.
  • Indien je graag verse slagroom gebruikt, kan je deze nu ook opkloppen. Zet daarna even in de koelkast.
  • Volg de instructies van de instant vanillepudding en zet 6 kleine potjes klaar.
  • Vul nu de potjes. Begin onderaan met een lepeltje speculaaskruimels, daarna een portie vanillepudding.
  • Laat dit 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  • Werk af met een schepje slagroom en wat paaseitjes voor je ze gaat opdienen.

 

Voor de mascarpone potjes:

  • Klop de mascarpone zachtjes los met de 2 eetlepels bloemsuiker.
  • Klop in een andere kom de slagroom stevig met de 2 eetlepels vanillesuiker.
  • Voeg de slagroom bij de mascarpone en klop licht samen tot een mooi geheel.
  • Snij de aardbeien in stukjes en verkruimel de petit beurre koekjes.
  • Stel de potjes samen met onderaan een laagje petit beurre kruimels, dan een laagje mascarpone, een laagje aardbei, weer een laagje mascarpone tot bovenaan het potje en werk af met wat paaseitjes.

 

Voor de chocolade potjes:

  • Volg de instructies van de chocoladepudding.
  • Snij de bananen in schijfjes.
  • Stel je potjes samen door onderaan te beginnen met 2 halve boudoirkoekjes die je eventjes gedrenkt hebt in de koffie, volg met de chocoladepudding, daarna de schijfjes banaan, weer chocoladepudding en laat dit zo afkoelen in de koelkast.
  • Haal de potjes uit de koelkast net voor het opdienen en werk af met een toefje slagroom, een stukje banaan en wat extra paaseitjes.

 

Smakelijk!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Privacy- en cookiebeleid